Comunitat Valenciana

València proposa reduir la llibertat d'horaris comercials als diumenges de setembre a gener

  • La mesura suposaria reduir els 63 diumenges festius actuals i fer coincidir les obertures al final de la campanya de nadal i a excepció del 9 d’octubre.
  • Les organitzacions que integren aquest el Consell Local de Comerç asseguren que estudiaran ara aquesta modificació.
  • "Es tracta de fer compatibles els interessos del xicotet comerç i de la resta de comerç de la ciutat”, explica el regidor de Comerç.
Rebajas, comercio, compras.
Rebajas, comercio, compras.
EUROPA PRESS
Rebajas, comercio, compras.

L'Ajuntament de València ha traslladat aquest dimecres als membres del Consell Local de Comerç la seua proposta d'horaris comercials. La proposició del consistori contempla reduir els 63 diumenges festius actuals al fet que els comerços puguen obrir les seues portes únicament els que van des del mes de setembre fins al primer diumenge de gener, coincidint amb el final de la campanya de nadal i a excepció del 9 d'octubre.

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha informat d'aquesta proposta als integrants del Consell Local de Comerç en una reunió en el centre d'Artesania de la ciutat. Les organitzacions que integren aquest organisme estudiaran ara aquesta modificació, segons ha informat el consistori de la capital valenciana en un comunicat.

El regidor ha exposat les dues raons fonamentals en la qual s'ha basat l'Ajuntament per a escollir aquest període: per la concentració de compres -temporada alta- que registren els comerços en aquestes dates, i per la possibilitat de poder "potenciar promocionalment el comerç i el turisme de la ciutat en un període concret i identificat de l'any".

Galiana ha insistit en la necessitat d'arribar a un consens "que puga ser acceptat per totes les parts representades en el Consell i que, encara que no satisfaça al complet a ningú, no tinga l'oposició de ningú".

"Es tracta de fer compatibles els interessos del xicotet comerç i de la resta de comerç de la ciutat, així com de respectar els drets dels treballadors", ha assenyalat Galiana. El Consell Local de Comerç s'ha emplaçat a una nova reunió on els membres que formen part ja hauran debatut internament en les seues organitzacions la proposta municipal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento