Comunitat Valenciana

Naix 'Viatja Llibre/Viatja Lliure', una ruta pels paratges que van inspirar escriptors valencians

  • El projecte el conformen una exposició itinerant, un web i fullets informatius sobre la ubicació de la casa, biografia de l'escriptor i fragments de les seues obres.
  • L'exposició consisteix en 14 panells amb informació sobre la ubicació de la casa o ruta, biografia de l'autor, itinerari i un fragment sobre alguna de les seues obres.
  • "L'objectiu és llegir. Llegir molt i si pot ser llegir llibres d'una qualitat literària com la dels autors que incorporem en Viatja Llibre", afirma Carmen Amoraga.
Presentació 'Viatja Llibre/Viatja Lliure'
Presentació 'Viatja Llibre/Viatja Lliure'
GVA
Presentació 'Viatja Llibre/Viatja Lliure'

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, en col·laboració amb la Fundació Full, ha llançat el projecte i l'exposició 'Viatja Llibre/Viatja Lliure', que té com a objectiu fomentar la lectura pels escriptors valencians i difondre el patrimoni cultural de la Comunitat. Dins d'esta iniciativa, s'han identificat nou cases museu d'escriptors i tres rutes literàries de nord a sud del territori valencià. El projecte consisteix, en concret, en una exposició itinerant, un web i fullets informatius sobre la ubicació de la casa, biografia de l'escriptor i fragments de les seues obres.

A la presentació d'esta iniciativa han acudit el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona; la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga; el director de la Fundació Full, Jesús Figuerola; i el comissari de l'exposició, el professor de la Universitat de València, Alexandre Bataller. A través de 'Viatja Llibre/Viatja Lliure', es donaran a conéixer els entorns i paisatges on els autors valencians es van inspirar per a escriure les seues obres aprofitant les cases museu i les rutes literàries que hi ha en els municipis dedicades als escriptors.

Per a açò, la Generalitat ha identificat nou cases museu d'escriptors i tres rutes literàries que són: Fundació Carles Salvador (Benassal), Fundació Max Aub (Sogorb), Ruta de Tombatossalts (Castelló), Casa de Lluís Guarner (Benifairó de les Valls), Casa Museu Blasco Ibáñez (València), Ruta Vicent Andrés Estellés (Burjassot), Espai Joan Fuster (Sueca), Casa Natal d'Enric Valor (Castalla), Casa Museu Azorín (Monòver), Casa Museu Gabriel Miró (Polop), Ruta Carmelina Sánchez Cutillas (Altea) i Fundació Cultural Miguel Hernández (Oriola).

La proposta s'assenta, a més, en una exposició itinerant, en una pàgina web i en els fullets d'informació. L'exposició consisteix en 14 panells amb informació sobre la ubicació de la casa o ruta, biografia de l'autor, itinerari i un fragment sobre alguna de les seues obres. El comissari de la mostra és el professor de la Universitat de València, Alexandre Bataller. Comença en la Biblioteca Pública de València, però serà itinerant per cases museu d'escriptors, biblioteques i centres escolars.

El tríptic divulgatiu disposa d'un mapa del territori valencià on s'han identificat les cases museu dels escriptors i d'un codi QR que remetrà a la pàgina www.viatjallibre.com on s'arreplega tota la informació sobre el projecte i l'exposició. La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha animat els ciutadans a visitar les cases museu, les rutes literàries i els espais que van envoltar la literatura dels escriptors, i conéixer millor les obres literàries que van escriure.

"L'objectiu final d'este projecte és llegir. Llegir molt i si pot ser llegir llibres d'una qualitat literària com la dels autors que incorporem en Viatja Llibre", ha afirmat Carmen Amoraga, i ha afegit que "Cultura vol contribuir amb este projecte a donar a conéixer el llegat d'escriptors valencians: els records que alberguen les seues cases, les empremtes que van deixar en els camins i en els carrers dels pobles en els quals vivien".

'Viatja Llibre/ Viatja Lliure' és un projecte de la Generalitat Valenciana en col·laboració amb la Fundació Full dins del Pla Valencià del Foment del Llibre i la Lectura Llegim Llegim Llegim 2017-2021, que forma part de 'Fes Cultura'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento