Comunitat Valenciana

Condemnat a 14 anys de presó un home que va matar la seua parella a bastonades a Sant Miquel de les Salines en 2014

  • La Secció Setena de l'Audiència d'Alacant ha condemnat a 14 anys de presó per homicidi, amb agreujant de parentiu, un home de 77 anys que va matar en 2014 la seua parella a bastonades en l'habitatge familiar de Sant Miquel de les Salines. A més, imposa una indemnització en benefici dels dos fills de la dona de 37.000 euros per a cadascun.

La sentència, donada a conéixer este dimecres pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), dictada en aplicació del veredicte d'un jurat, assumix la indemnització per als fills reclamada per la fiscalia. L'acusació particular demanava una pena de 20 anys de presó per assassinat i 60.000 euros d'indemnització.

S'han determinat com a fets provats que el 14 de setembre de 2014, sobre les 21.30 hores, es va iniciar una discussió entre la parella que va culminar en la cuina quan el condemnat, un ciutadà de nacionalitat anglesa, va agredir diverses vegades amb un bastó en el cap a la dona i la va deixar abandonada per a anar-se'n a dormir.

L'endemà, va realitzar diversos encàrrecs per la zona "simulant" que buscava la dona i finalment va introduir el cos en el maleter del seu cotxe i el va abandonar en un paratge de la veïna localitat d'Algorfa. L'endemà passat, va acudir a la Guàrdia Civil i va denunciar la seua desaparició. El 9 de març 2015 va ser detingut i el 10 de març va ser localitzat el cos de la víctima.

Segons la sentència, l'home estava en "ple ús de les seues facultats" intel·lectuals quan va agredir la dona amb la qual mantenia una relació de cinc anys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento