Comunitat Valenciana

CSI·F recorre la denegació de la suspensió cautelar del decret d'usos administratius de les llengües oficials

  • La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI·F) ha presentat recurs de reposició contra la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que denega la petició de suspensió cautelar del decret d'usos institucionals i administratius de les llengües oficials.

El sindicat argumenta que eixe decret "vulnera el dret dels empleats públics a expressar-se en la llengua oficial que desitgen", demana la suspensió cautelar i recorda que el TSJ encara no ha sentenciat sobre el fons de l'assumpte.

CSI·F recorda, en un comunicat, que va interposar al maig un recurs contenciós contra el decret 61/2017, de 12 de maig. En eixe recurs explicava que el decret atemptaria contra els articles 20 i 23 de la Constitució Espanyola, que defenen el dret a la llibertat d'expressió i l'accés a càrrecs i funcions en igualtat de condicions.

També incompliria, al seu paréixer, l'article 37 de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, que contempla l'obligació de negociar en la taula corresponent les qüestions que afecten les condicions laborals dels treballadors, ja que no va haver-hi negociació.

CSI·F continua relatant que el recurs va ser admès a tràmit al juny pel TSJ, i la central sindical, a més, va demanar al tribunal que ordenara la suspensió cautelar d'eixa directriu del Consell "pels perjuís d'impossible o difícil reparació". El TSJ va desestimar eixa mesura a principis de juliol, sense entrar a enjudiciar el fons de l'assumpte i sense dictaminar encara sobre la legalitat del decret del Consell. La central sindical ha presentat este dimecres recurs de reposició contra la interlocutòria que denegava la suspensió cautelar.

El sindicat assenyala en el seu escrit que "l'article 4.1 del decret establix que el valencià serà la llengua destacada d'ús normal i general de l'Administració de la Generalitat". En la seua exposició, indica que "d'acord amb açò, el capítol III i el capítol IV del decret contenen mandats concrets i específics que exclouen la utilització del castellà per part dels empleats públics i imposen la utilització del valencià".

Apunta que "el perjuí per als empleats públics consistix en la vulneració del dret dels mateixos a expressar-se i utilitzar la llengua oficial que desitgen", i afig que "este perjuí que afecta l'esfera de la llibertat no podrà ser de cap manera reparat si finalment la norma reglamentària resulta, com esta part entén, no ajustada a dret".

Finalment, el sindicat subratlla que "ha de prevaldre el dret i l'interés dels empleats públics, i que la Constitució i l'Estatut d'Autonomia ja protegixen els usos administratius i institucionals de les llengües oficials" i, per açò, sol·licita la suspensió cautelar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento