Comunitat Valenciana

La família de la valenciana desparecida en Mèxic demana ajuda ciutadana: "Intentem tindre força i esperança"

  • VALÈNCIA, 18 (EUROPA PRESS)
Valenciana desapareguda a Mèxic
Valenciana desapareguda a Mèxic
FACEBOOK RAQUEL GARRIDO SANTAMANS
Valenciana desapareguda a Mèxic

Raquel Garrido Santamans, germana de la valenciana desapareguda des del 2 de juliol a Mèxic, ha fet una crida a la col·laboració ciutadana per a aconseguir "qualsevol pista" que poguera llançar llum sobre el seu parador i ha assegurat que la família està vivint una situació "molt complicada". "Intentem tindre força i esperança per a alçar-nos i continuar el dia a dia i perquè acabe prompte", ha remarcat.

Així ho ha assenyalat en declaracions a Europa Press un dia després de fer pública la desaparició de la seua germana Pilar, de 34 anys, a través de les xarxes socials, per recomanació de la Policia Federal mexicana, que investiga el rapte sense haver aconseguit "res cert" fins a hui.

Segons ha explicat, el segrest es va produir el diumenge 2 de juliol i la família, que residix en la localitat valenciana de Massalavés, es va assabentar pel marit de Pilar, qui els va posar al tant de l'ocorregut per telèfon, mitjançant una telefonada "desesperada, que pareixia que no fóra veritat".

Pilar, el seu marit i el seu nadó tornaven a la seua casa en Ciudad Victoria (Tamaulipas) després de passar un dia en família en la zona de platja de La Pesca quan van ser desviats de la carretera principal, per obres, a una secundària amb abundant vegetació en els marges, per la qual cosa "qualsevol persona es va poder amagar". Allí els van interceptar tres individus, dos d'ells armats, i es van portar Pilar, que portava posat un vestit negre i blau. "La dona són diners allí", ha agregat. El seu marit i el nadó estan bé.

Des d'aleshores, ha assegurat Raquel, la família viu "en horari mexicà" i romanen desperts a la nit i descansen "el que es pot" pel dia.

Segons ha dit, la Policia Federal va engegar una investigació per a trobar "el que siga, el cos, pistes, indicis, tant per terra com per aire", amb gossos, helicòpters i una unitat de "centenars de policies". Es treballa en diverses línies però "cap amb res cert".

"No hi ha res clar, per açò ens proposen que ho fem públic, necessitem l'ajuda del ciutadà del carrer, de gent de Mèxic. Hi ha molta gent que viu en la zona i molts casos resolts amb ajuda de gent de la mateixa zona. Algú va tindre a veure alguna cosa mentre la portaven, pujaven, baixaven, qualsevol indici... qualsevol cosa és bona quan no hi ha res", ha indicat.

Raquel ha assegurat que el telèfon que portava la seua germana en el moment del rapte es va apagar hores després i ha indicat que mai els havia passat res paregut. Ella "sabia que existia" el "perill" però "quan la gent li comentava el que passava preferia no saber-ho" perquè, a més, el seu marit "es preocupava molt per la seguretat" i, de fet, el rapte es va produir sobre les 18.00 o 18.30 hores, una hora que no és "extremadament tard" per a conduir per carreteres mexicanes.

Així, ha demanat que qualsevol persona que tinga alguna pista es pose en contacte amb La Policia Federal de Mèxic en el 088 o amb la família, encara que siga de manera anònima.

EL GOVERN, EN CONTACTE AMB LA FAMÍLIA

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha assegurat este dimarts que estan en contacte amb la família de la desapareguda i també amb el Ministeri d'Afers exteriors, concretament amb el consolat a Mèxic, investigant al costat de la Policia Federal.

Ha volgut ser "prudent i caut, donat el sensible de l'assumpte" i ha remarcat que el ministre d'Exteriors, Alfonso Dastís, està fent seguiment del cas.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento