Soler reclama al Govern una oferta pública extraordinària per a garantir la prestació de servicis públics

Soler reclama al Govern una oferta pública extraordinària per a garantir la prestació de servicis públics

Soler reclama al Govern una oferta pública extraordinària per a garantir la prestació de servicis públics
Soler reclama al Govern una oferta pública extraordinària per a garantir la prestació de servicis públics (GVA)
Ampliar
  • El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha reclamat al Govern central una oferta pública d'ocupació "extraordinària i addicional" amb la finalitat de "garantir la prestació dels servicis públics fonamentals i reduir la temporalitat".

Soler ha realitzat estes declaracions al final de la reunió del Comité Preparatori, d'Impuls i de Seguiment, de la Conferència de Presidents, en el qual s'ha fet balanç del grau de compliment dels tretze acords assolits en la conferència del passat 17 de gener, que per al conseller ha sigut "molt desigual" per part del Govern central.

La reunió ha estat presidida per la vicepresidenta i ministra de la Presidència i per a les Administracions Territorials, Soraya Sáez de Santamaría, i el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro.

Soler ha explicat que el Govern ha aprovat un reial decret, amb posterioritat als Pressupostos Generals de l'Estat, per a traure una oferta pública d'ocupació extraordinària i lluitar així contra la temporalitat i ells exigixen "el mateix".

"El Govern ha d'assumir que la taxa de reposició en la funció pública és insuficient per a atendre les necessitats en la prestació de servicis bàsics per als ciutadans i per açò sol·licitem poder traure una oferta pública d'ocupació, igual que ha fet el Govern central per a si mateix", ha dit.

Segons ha dit, "sense la possibilitat d'una oferta pública d'ocupació és impossible, a més, que aconseguim en tres anys una reducció de la temporalitat fins a arribar al 8% al ritme que es vol", ha explicat Soler. En este sentit, ha recordat que la Comunitat està en unes taxes del 35%, "perquè tenim una herència terrible, i a més cal recordar que les comunitats del Mediterrani tenim una taxa de funcionaris per cada mil habitants de les més baixes d'Espanya, amb el que, amb les mateixes competències, no tenim la força suficient per a complir amb els nostres ciutadans com ens agradaria".

ALTRES TEMES POSATS SOBRE LA TAULA

Al final d'esta trobada, el conseller d'Hisenda ha explicat que en la seua intervenció ha posat sobre la taula la necessitat que s'aborden temes essencials per a les comunitats autònomes com són l'ocupació pública, el finançament autonòmic, la violència de gènere, els pagaments pendents en Sanitat o la contribució de l'Administració central per a la dependència.

Així, ha censurat en esta trobada la falta d'un pacte d'Estat en matèria de violència de gènere i ha insistit en la necessitat que el Govern atenga pagaments pendents en sanitat, concretament els destinats a cobrir els gastos de l'Hepatitis C (27 milions d'euros) i el Fons de Garantia Assistencial (FOGA), "el fons per a pagar pels nacionals no residents, que no arriba, i que en el cas de la Comunitat Valenciana suposa 300 milions d'euros".

D'altra banda, en matèria d'Educació ha reclamat la necessitat d'un pacte en el marc de la Conferència Sectorial d'Educació "i no en el Senat", així com la revisió en profunditat del sistema de Formació Professional, "doncs no està anant pel camí adequat, ja que s'està encaminant cap a la privatització de molts d'estos servicis".

EN ESPERA DE L'INFORME SOBRE FINANÇAMENT

En matèria de finançament autonòmic, el conseller ha reconegut avanços, com la constitució del Comité d'Experts que presentarà el seu informe en les pròximes setmanes, "però estem a l'espera de conéixer eixe informe i confiem que establisca les bases per a un debat polític seriós i en profunditat, i que es convertisca en punta de llança sobre la qual desenvolupar un nou model que acabe d'una vegada amb l'infrafinançament que patim els valencians", ha afegit

"Les comunitats hem demanat que este document s'acabe a temps i servisca per a garantir el màxim consens i en el menor temps possible, preferiblement en este exercici 2017, com es va comprometre el president Rajoy", ha afirmat el conseller.

SENSE COMPLIR LA LLEI EN DEPENDÈNCIA

Així mateix, en matèria de dependència, el conseller d'Hisenda ha explicat que no s'està complint la llei, que implica que l'Estat ha d'assumir el 50% del gasto i les comunitats, l'altre 50%. "En el cas de la Comunitat Valenciana estem pagant el 82% de la Dependència", ha afirmat Soler.

Finalment, el conseller Vicent Soler ha insistit en la necessitat d'avançar en altres compromisos adoptats en la Conferència de Presidents del gener passat, com l'obertura d'un debat en profunditat en matèria de refugiats, "sent conscients del drama que es patix en el Mediterrani, perquè no estem a l'altura de les circumstàncies".

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/3093259/0/soler-reclama-al-govern-oferta-publica-extraordin-ria-per-garantir-prestacio-servicis-publics/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios