Riba-roja localitza 11 aparells de gimnàstica saludable, cinc panells i 20 senyals sense estrenar des de 2008
Riba-roja localitza 11 aparells de gimnàstica saludable, cinc panells i 20 senyals sense estrenar des de 2008 AYUNTAMIENTO RIBA-ROJA

Es tracta de cinc panells explicatius sobre els recursos naturals de Riba-roja, altres 20 senyals indicatius pertanyents a rutes i camins de diversos punts del terme municipal i 11 aparells nous i sense estrenar destinats als diversos parcs de temàtica cardiosaludables escampats en diverses zones del casc urbà.

Els recursos oposats pels operaris municipals "estan en bastant bon estat malgrat el temps transcorregut des que es van depositar en la mateixa nau municipal on setmanes arrere es van localitzar desenes d'instruments musicals i material escolar que romanien abandonats en caixes precintades i embalades des de l'any 1999 i que van haver de ser traslladats als centres educatius", ha explicat l'Ajuntament en un comunicat.

En esta ocasió el material localitzat podria remuntar-se cap als anys 2008 i 2010 i des d'aleshores no s'ha tornat a utilitzar tot i la seua manca i necessitat en diversos punts del casc urbà. Així, els aparells destinats a la gimnàstica biosaludable podrien destinar-se a algun dels parc instal·lats en el casc urbà una vegada s'hagen netejat i recuperat.

La resta de material -senyals i panells indicatius- s'instal·larà en els punts estratègics adequats perquè puguen servir de punt informatiu i de referència per als turistes i els esportistes que seguixen rutes de senderisme.

El magatzem municipal on han aparegut tots dos troballes ocupa una extensió aproximada d'uns 400 metres quadrats d'extensió i amb escassa activitat, la qual cosa provocava que totes les troballes romangueren en desús des de fa molt temps. Per açò, l'ajuntament està procedint a realitzar un detallat inventari sobre els recursos localitzats per a, a continuació, donar una eixida adequada a cadascun d'ells.

L'Ajuntament de Riba-roja està procedint a estudiar la procedència de tots els aparells esportius i el material de senyalització ambiental abans de donar l'ús definitiu a cadascun d'ells.

Per a açò, s'estan analitzant les característiques dels mateixos amb l'objectiu de determinar, amb precisió, les funcions correctes i eixides que se'ls pot donar a curt termini. A més, es procedirà a realitzar una estimació sobre el cost econòmic i les vies de finançament que en el seu moment es van realitzar, tant si va haver-hi subvencions d'altres administracions com si es va sufragar amb fons exclusivament municipals.

L'equip de govern, format pel PSPV, Compromís i Esquerra Unida, ha lamentat "l'escassa preocupació de l'anterior govern del Partit Popular cap als recursos municipals i la seua absoluta indiferència sobre les diverses necessitats que presentava el municipi, en parcel·les tan important com l'educació dels nostres jóvens, la salut de les persones amb els aparells de gimnàstica saludable o amb les diverses senyalitzacions sobre els ingents recursos patrimonials en el nostre medi ambient".

Consulta aquí más noticias de València.