Comunitat Valenciana

Un intern de Villena que pretenia veure la televisió en comptes de fer activitats agredix un funcionari, segons APFP

  • Un intern del centre penitenciari de Villena (Alacant) que pretenia quedar-se en el llit per a veure la televisió en lloc de fer les activitats que li corresponia ha agredit un dels funcionaris de l'establiment, segons ha denunciat l'Associació Professional de Funcionaris de Presons (APFP) a Europa Press.

L'incident s'ha registrat este cap de setmana, quan en un dels dos mòduls destinats exclusivament a joves, un intern que pretenia evadir-se de les activitats de la vesprada va replicar "de forma despectiva" a un funcionari que ell es quedava en el llit veient "tranquil·lament" la televisió perquè no li venia de gust baixar al pati.

"A contracor", l'intern va abandonar la seua cel·la "però no la seua actitud", ja que minuts més tard es va acostar a l'oficina dels funcionaris per a preguntar "de forma irrespectuosa i airada" per un altre intern.

Este fet va provocar que el funcionari l'aïllara en una zona de seguretat per a poder parlar amb ell tranquil·lament i preguntar-li pel motiu de la seua "actitud díscola i la seua falta de respecte". Llavors l'intern "va començar a alçar la veu per a reptar al funcionari amb frases com 'a mi no em fan por ni estos merdes (referint-se a la resta d'interns), ni vosaltres (en al·lusió als funcionaris de presons)'".

Davant esta situació, el funcionari es va donar la volta per a demanar al company que avisara el Cap de Servicis, moment que va aprofitar l'intern per a abalançar-se sobre ell i "començar a colpejar-lo amb punys i cames de manera tan virulenta que el funcionari no va poder lliurar-se fins que va comptar amb l'ajuda del propi Cap de Servicis i d'altres companys alertats per walkie de la situació".

L'APFP ha lamentat que la presó de Villena "s'està convertint en un autèntic polvorí". "Les agressions a funcionaris estan començant a convertir-se en el pa nostre de cada dia", han lamentat des de l'associació.

"La situació d'indefensió dels treballadors penitenciaris ha arribat a nivells insostenibles per l'escassetat de personal, la falta de mitjans per a repel·lir les agressions i l'actitud hostil de la direcció cap a la plantilla", han postil·lat.

La situació laboral dels funcionaris de presons "no està passant precisament pel seu millor moment i ens hem manifestat públicament per a reclamar major atenció per part dels poders públics, als quals reclamem la reversió de la important disminució de plantilla des del començament de la crisi, una adequació dels mitjans materials, formació per a repel·lir les agressions, ser reconeguts com a agents de l'autoritat i més sensibilitat per part dels equips directius, extrem este últim que en el cas de Villena ha arribat a una confrontació total entre sindicats i direcció", han agregat.

A l'àmbit nacional, l'APFP ha sol·licitat la dimissió del secretari general d'Institucions Penitenciàries, Ángel Yuste, i de la seua màxima responsable de recursos humans, Ana Velasco, als quals responsabilitzen "en gran manera" de la "greu situació" en la qual ha caigut el sistema penitenciari espanyol.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento