Comunitat Valenciana

Puig sobre Sánchez: "El meu distanciament o no va ser en termes polítics, és necessari treballar junts i ho anem a fer"

  • El recentment reelegit secretari general del PSPV i president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assenyalat, sobre la seua relació amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, que el seu "distanciament o no va ser en termes polítics, no personals" i ha agregat que és "necessari treballar junts". "I ho anem a fer", ha asseverat.
Ximo Puig després de guanyar les primàries
Ximo Puig després de guanyar les primàries
PSPV
Ximo Puig després de guanyar les primàries

Així ho ha manifestat Puig, en una entrevista en la Cadena Ser que arreplega Europa Press, després de véncer anit en les primàries del PSPV, en les quals va ser reelegit en el càrrec en aconseguir 7.338 vots, el 56,8% del total, mentre que la candidatura de l'alcalde de Burjassot (València), Rafa García, va obtindre 5.465 vots, el 42,3% del total.

Preguntat per si està disposat a "suturar" la fallida amb Pedro Sánchez, el líder dels socialistes valencians ha remarcat: "El meu distanciament o no va ser en termes polítics, no personals. Crec que que en estos moments, per damunt de qualsevol diferència, tenim un objectiu comú, d'una banda afermar el govern de la Generalitat valenciana que està fent coses importants i, d'altra banda, necessitem un govern progressista a Espanya; és la manera de resoldre els nostres problemes i dels ciutadans. És necessari treballar junts i ho anem a fer".

Així mateix, ha diferenciat l'àmbit nacional del valencià, ja que es tracta de dos processos absolutament diferents tot i que, certament, hi havia un cert interés per part d'alguns de dur a terme una operació d'intentar mimetitzar-los".

"No ho estic dient com a retret a ningú, però en termes generals, pareixia que era un procés natural ara portar a les comunitats autònomes allò que havia sigut el resultat del Congrés Federal, la qual cosa no té cap tipus de sentit perquè el Congrés Federal va aprovar una resolució important respecte a la plurinacionalitat. Espanya és molt diversa molt diferent i això és un fet que es reconeix", ha argumentat.

Interrogat per si va ser Sánchez o José Luis Ábalos els qui van impulsar la candidatura del seu rival en les primàries en el PSPV, Ximo Puig ha dit desconéixer-ho i no poder contestar esta qüestió. I ha postil·lat: "El que és evident és que hem arribat a un procés que finalitza enfortint la nostra posició en el govern compartit de la Comunitat Valenciana i això és bo per al partit, del que es tracta ara és de caminar junts i resoldre els problemes de la gent".

Sobre el percentatge de vots obtingut per García, Puig no ho considera "una contestació" sinó que "el que hi ha és un partit viu, que en un moment determinat vol votar i expressar la seua opinió". "Amb el 50% es pot governar el PSOE, amb quasi el 60% pots governar bé el PSPV", ha asseverat.

Així mateix, ha atribuït la seua victòria al "procés d'innovació política i integrador" realitzat. "Ací vam fer primàries obertes més importants que s'han produït mai i anem a continuar així, des del primer moment he intentat integrar, incloure; per a mi el partit és essencialment un instrument al servici dels ciutadans per a canviar, transformar la societat, no és una fi en si mateix i en això anem a continuar treballant. Continuarem sumant i crec que que és el camí ", ha garantit.

Inquirit per si, de cara a futurs processos interns, és legítim impulsar una candidatura orgànica alternativa a la d'algú que està presidint una autonomia, Puig ha dit que "és legítim, clar, si hi ha unes regles del joc que ho permeten és legítim, una altra cosa és que siga mes o menys responsable".

"Els responsables polítics han d'adoptar les decisions que siguen millors per a la ciutadania. Ací (a la Comunitat), després de 20 anys tenim un govern de progrés", ha afegit.

ENTRADA PODEM EN EL CONSELL

Al 'president' se li ha plantejat, d'altra banda, la possibilitat d'oferir a Podem que entre en el Consell -esta formació recolza l'Acord del Botànic però no forma part de l'executiu-, i ha respost que "eixe oferiment ho vam fer en el seu moment, estem governant amb el suport de Podem i anem a continuar treballant en la mesura dins del pacte".

Ha precisat que va ser Podem "qui va decidir en el seu moment no estar en el govern" i ha apuntat que "hi ha una relació positiva, que ha beneficiat el conjunt de la ciutadania i això és el fonamental".

Finalment, s'ha referit a una enquesta que apunta al fet que el 63% de votants socialistes recolza la gestació subrogada. Puig ha comentat que este tipus de consultes són "molt importants per a l'acció política i saber què pensen els ciutadans" però ha matisat que "este és un debat profund que exigix que hi haja una anàlisi i una discussió molt més allà d'una pregunta, una resposta; és un tema que té components ètics, un factor fonamental que és la igualtat perquè la dona no és un contenidor, és moltíssim més", ha finalitzat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento