Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana lidera l'oposició de 10 CA que rebutgen el nou xec de formació per creure que es privatitza

  • La Conselleria d'Economia Sostenible, a través del Servef, ha redactat un manifest d'oposició al Reial Decret que desenvolupa la Llei de Sistema de Formació Professional per a l'Ocupació en l'àmbit laboral al que s'han adherit deu comunitats autònomes al Ministeri d'Ocupació

Esta resposta conjunta d'Andalusia, Aragó, Cantàbria, Castella-la Manxa, Catalunya, Extremadura, Illes Balears, Navarra/Nafarroa i el Principat d'Astúries liderada per la Comunitat Valenciana, pretén frenar un reglament que "aprofundix en la privatització de la formació dels aturats", segons el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, qui lamenta que el Govern haja desenvolupat esta llei "de manera unilateral".

Nomdedéu ha explicat que el Govern ha aprovat este reglament "sense obrir un procés de negociació que haguera permès la participació activa de les Comunitats Autònomes per a consensuar el desplegament de les mesures proposades".

Un dels aspectes que més oposició ha trobat per part de les autonomies és el denominat "xec de formació". Nomdedéu ha denunciat que esta mesura no ha sigut "ni consensuada ni dialogada amb les agents socials ni amb les autonomies que són les que hem de portar-la a la pràctica".

Segons les autonomies que han firmat el manifest "el xec de formació aprofundix en la privatització de la formació per a aturats, traslladant a l'usuari i al sector privat la responsabilitat de les administracions públiques de configurar una oferta formativa atractiva i ajustada a les necessitats del teixit productiu en cada territori".

Així mateix, el responsable d'Ocupació ha traslladat al Ministeri que el nou reglament deixa les CA en una situació de "indefensió i inseguretat jurídica" ja que, com ha explicat, "es reserven massa matèries per al seu posterior desenvolupament". Es tracta d'aspectes significatius per a les autonomies com el compte de formació, el catàleg d'especialitats formatives, el registre estatal d'entitats de formació, la teleformació o les subvencions per al finançament de la formació.

"No entenem, ha resumit Nomdedéu, que el Govern haja tardat dos anys per a desenvolupar una Llei si no ho haja consultat ni amb els agents socials ni amb les autonomies que deuen posar en pràctica eixa normativa".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento