Comunitat Valenciana

El Consell aprova el nou Reglament Orgànic i Funcional de l'IVF, en la via per a crear un Banc Públic

  • El ple del Consell ha aprovat este divendres el nou Reglament Orgànic i Funcional (ROF) de l'Institut Valencià de Finances (IVF), que suposa el pas previ i necessari per a l'escissió de l'actual IVF i que prepara el camí per a la creació del nou Banc Públic, tal com s'arreplega en l'Acord del Botànic, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Este ROF suposa la "pista d'enlairament" perquè este organisme es convertisca en l'instrument que canalitze els recursos financers disponibles en el mercat i els oriente cap a la realització de projectes d'inversió rendibles a la Comunitat Valenciana, compatibles amb els objectius de la política econòmica del Consell.

El nou ROF de l'IVF establix les bases per a la transformació d'este organisme, que ha d'orientar-se cap a l'escissió de les seues dos àrees fonamentals, procés que estarà culminat al llarg de la present legislatura i que consistirà en la separació de l'àrea d'inversions crediticies, que es convertirà en el futur IVF, i de l'àrea de política financera.

D'esta manera, l'objectiu final és que l'Institut Valencià de Finances no forme part del sector Administracions Públiques de la Comunitat Valenciana i puga finançar-se en els mercats, amb independència de les restriccions a l'endeutament que a cada moment puguen afectar a la Generalitat.

NOVETATS

Com a novetat principal cal destacar que, per primera vegada en la seua història, l'IVF va a obrir els seus òrgans de govern a la participació de persones independents de reconegut prestigi.

En concret, el Consell General de l'IVF estarà compost per deu persones entre les quals es trobaran el titular de la conselleria amb competències d'hisenda, que exercirà de president del consell; quatre vocals vinculats a l'administració de la Generalitat; i cinc vocals independents (que no siguen personal al servici ni de la Generalitat ni del seu sector públic instrumental).

D'altra banda, la Comissió d'Inversions estarà composta per sis membres: el president, que serà el director general de l'IVF, i cinc vocals entre els quals hi haurà un representant de la conselleria amb competències en economia, la persona responsable de l'assessoria jurídica de l'IVF, un vocal designat per les organitzacions sindicals, un altre designat per les organitzacions empresarials i un cinqué vocal triat pel Consell General d'entre els independents pel seu reconegut prestigi i competència professional.

Una altra de les principals novetats incloses en el nou ROF residix en la creació de tres subcomissions: la Comissió de Nomenaments i Retribucions, la Comissió d'Auditoria i Control de Riscos, i la Comissió de Transparència i Responsabilitat Social Corporativa. Estes tres subcomissions estaran presidides per consellers independents de reconegut prestigi.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento