Comunitat Valenciana

La candidatura de Puig destaca que ha sigut una campanya "de proximitat, basada en idees, sense confrontació i neta"

  • La candidatura del secretari general del PSPV, Ximo Puig, a revalidar el lideratge dels socialistes valencians, 'l'Esquerra en Marxa', ha manifestat este divendres que la campanya per a les primàries -en les quals s'enfronta a l'alcalde de Burjassot, Rafa García- s'ha desenvolupat sense "confrontació", s'ha basat en "idees i la proximitat amb els militants" i ha sigut "neta, encara que contaminada" per alguns comentaris en les xarxes socials.
Mata, Rodríguez i Peris en roda de premsa
Mata, Rodríguez i Peris en roda de premsa
EUROPA PRESS
Mata, Rodríguez i Peris en roda de premsa

Així ho ha posat en valor el coordinador de la campanya i també president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez; el síndic del PSPV en les Corts, Manolo Mata i la diputada socialista en la cambra valenciana Rosa Peris, els qui han realitzat un balanç de la campanya de primàries en el PSPV, que conclou este diumenge quan la militància votarà al nou secretari general dels socialistes valencians. "Estic convençut que votarà el 80% de la militància", ha assenyalat Mata.

En la seua intervenció, Rodríguez ha destacat que la campanya ha fet "honor" al seu lema perquè "una esquerra en marxa és un moviment social que està en continue creixement i eixe ha sigut d'una manera molt clara la campanya de Ximo Puig: un moviment social que ha anat creixent perquè conforme han passat els dies han sigut més i més les adhesions des de diferents sectors socials, la militància i cada vegada s'han celebrat més actes i s'ha denunciat tot el que ha fet el PP en estos 20 anys per a destrossar el País Valencià", ha subratllat.

Així mateix, ha remarcat que la seua intenció no ha sigut que la campanya se circumscriguera a l'àmbit orgànic, sinó que anara "més enllà" i abordara també "un model de país" i "Puig lidera d'una manera molt clara eixe model", ha puntualitzat per a assenyalar que han buscat "donar raons" per a recolzar el secretari general del PSPV perquè la seua campanya ha sigut "en positiu" per a demostrar el perquè Puig ha de "continuar liderant este projecte".

També, ha defès que s'han centrat en la "proximitat" amb els militants perquè tingueren l'oportunitat de sumar-se de forma "sincera i clara" aportant propostes i idees. De fet, ha assenyalat que de les iniciatives rebudes, més de 50 s'han incorporat al programa polític i moltes altres se n'aniran afegint al document posteriorment.

Així, ha insistit que el projecte ha sigut un moviment "coral" i "sense personalismes" en el qual tots han tingut l'oportunitat d'aportar i "acostar el múscul" i, en este sentit, ha reivindicat el "protagonisme absolut" que ha tingut la militància.

"NO PERSEGUIM MAI LA CONFRONTACIÓ"

"El nostre ha sigut un treball basat en les idees. No perseguim mai que una campanya entre companys siga de confrontació, sinó tot el contrari. Una campanya de primàries ha de ser d'idees, un debat de propostes i una reflexió comuna per a intentar entre tots millorar el nostre partit per a convertir-ho en un instrument útil per a la societat", ha insistit Rodríguez.

Per la seua banda Rosa Peris, ha indicat que Puig ha volgut fonamentar la seua idea de partit en dos valors: la igualtat de les persones i la llibertat a través de tres eixos: el model de partit amb la defensa d'una major participació de la militància i les idees de federalisme, valencianisme i municipalisme; el model econòmic per a la Comunitat en el qual destaca la recuperació dels drets socials i laborals de la classe treballadors i la igualtat d'oportunitats de les persones.

Ha destacat, així mateix, la defensa del també presidnete de la Generalitat per una sanitat i una educació "universal i accessible" i, en el cas d'esta última, també "de qualitat", així com ha reivindicat el compromís de Puig amb els joves i la igualtat entre homes i dones. De fet, ha subratllat que en cas que el projecte del secretari general dels socialistes valencians siga el triat per la militància este diumenge la paritat en la pròxima executiva i en l'organigrama de la formació "estarà garantida".

"LA GENT TORNA A CREURE EN EL PSPV"

Manolo Mata ha destacat que el partit està "molt viu" i és una formació "de propostes i no d'hooligans perquè ací es debaten idees i propostes" i ha valorat que Puig haja aconseguit articular a la seua al voltant a la societat civil, independentment de si milita o no en el partit. "La gent torna a creure en el PSPV i en els seus mecanismes de participació", ha emfatitzat.

Al seu juí, és "indissociable" tindre "un referent social orgànic i un referent social al capdavant de la Generalitat", al mateix temps que ha considerat necessari una direcció "sòlida i plural i que pesque el talent per a avançar en la millora de la vida dels ciutadans". "Estic convençut que Ximo Puig és el millor per a este país", ha apuntat.

Preguntat per si considera que hi ha hagut actituds poc elegants per part de l'altre candidat, Rafa García, el síndic del PSPV en les Corts ha considerat que hi ha hagut algunes "frases desafortunades" de García com quan va apuntar que l'Acord del Botànic està amortitzat.

"Quan no hi ha un discurs s'estén a forçar arguments, però ha sigut una campanya molt neta, contaminada per les xarxes socials amb algun insult, encara que minoritari", ha remarcat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento