Comunitat Valenciana

Bonig acusa Oltra d'atemptar "contra la independència dels jutges" i de dir que actuen "de forma política"

  • La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha retret este divendres a la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, que haja atemptat "contra la independència dels jutges" i els haja acusat d'"actuar de forma política" en manifestar, en referència al TSJCV, que "un tribunal no pot ser una segona cambra", ja que "per a prendre decisions polítiques cal presentar-se a les eleccions".

Oltra s'ha manifestat en estos termes a preguntes dels mitjans a Alacant després del ple del Consell, en ser preguntada sobre la decisió del TSJCV de paralitzar el decret de plurilingüisme i d'atorgar cautelarment concerts de Batxillerat a dos centres.

Bonig, que ha qualificat d'"indignants" les seues manifestacions, li ha respost en declaracions els mitjans en la Universitat Catòlica de València (UCV), on ha assegurat que la vicepresidenta de la Generalitat "ha donat per mort l'Estat de dret" amb les seues declaracions.

"Els jutges dicten resolucions sobre la base d'arguments jurídics, sobre la base de la Constitució i les lleis, si no li agraden les decisions judicials, com en el cas de la matèria educativa, les pot recórrer, però en cap cas pot atemptar contra la independència dels jutges ni acusar-los que actuen de forma política", ha denunciat la 'popular'.

Bonig ha insistit a demanar al Consell que complisca amb les resolucions judicials i ha lamentat que Oltra, "amb el beneplàcit de -Ximo- Puig, president de la Generalitat, estiga "entrant en un camí perillós" com el qual "va començar fa 10 anys a Catalunya amb desobediència a la llei i a les sentències dels tribunals".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento