Comunitat Valenciana

La Universitat de València adjudica el 99,76% de les 8.620 places que oferia

  • La institució acadèmica, que ha experimentat un augment de la demanda, ja té a 27.490 estudiants en les llistes d’espera.
  • Un total de 36.089 alumnes han elegit titulacions de la UV, dels quals 15.830 ho han fet com a primera opció.
  • Únicament s’han deixat d’adjudicar 12 places en el Grau en Informació i Documentació i 9 en el Grau en Filologia Catalana.
Universitat De València, Campus De Tarongers
Universitat De València, Campus De Tarongers
EUROPA PRESS
Universitat De València, Campus De Tarongers

La Universitat de València ha adjudicat el 99,76% de les 8.620 places de primer curs que oferia per a l’any acadèmic 2017/2018 en els centres propis. Els estudiants que han elegit titulacions de la Universitat de València ha estat 36.089, dels quals 15.830 ho han fet com a primera opció, xifra que torna a confirmar aquesta institució com la preferida d’entre totes les universitats de la Comunitat.

El lideratge de l’oferta de titulacions de la Universitat de València és també manifest en les elevades notes per a cursar molts dels graus que s’hi han ofert. Per exemple, el grau de Medicina de la Universitat de València és la titulació amb la nota més alta (12,99) de tot el sistema universitari valencià. Però, a més a més, entre les 15 titulacions amb la nota de tall més alta de totes les universitats valencianes, 9 corresponen a graus de la Universitat de València.

A més de Medicina, són Bioquímica (12,73), Física (12,61), la doble titulació Farmàcia+Nutrició Humana i Dietètica (12,41), Odontologia (12,36), la doble titulació ADE+Dret (12,21), Infermeria (12,13), Biotecnologia (12,09), la doble titulació de Dret+Ciències Polítiques (11,99), i Traducció Anglès (11,98).

De l’oferta global de la Universitat, distribuïda en 54 titulacions de grau, 4 de les quals s’imparteixen també en l’extensió universitària d’Ontinyent, i 6 dobles titulacions, únicament s’han deixat d’adjudicar 12 places en el Grau en Informació i Documentació i 9 en el Grau en Filologia Catalana. Més del 60% de les places adjudicades corresponen a primeres opcions i les llistes d’espera sumen 27.490 estudiants. Com en anys anteriors, destaca Medicina amb 2.322 persones en la llista per la quota general.

La vicerectora d’Estudis de Grau i Política Lingüística de la Universitat de València, Isabel Vázquez, ha manifestat la seua satisfacció pels resultats obtinguts en la preinscripció, inclosa la nova oferta d’Infermeria a Ontinyent, on s’han cobert totes les places i s’ha generat una llista d’espera de 687 persones.

L’increment de la demanda, ha subratllat Isabel Vázquez, està present als tres campus i en totes les branques del coneixement, la qual cosa confirma l’adequació de l’oferta global i generalista de la Universitat de València a les demandes i les necessitats de la nostra societat. Ha remarcat, així mateix, com s’ha invertit la tendència de fa alguns anys en el cas de les anomenades titulacions “de Ciències Bàsiques”, que continuen experimentant un interessant augment; així com el posicionament de les dobles titulacions.

La gestió de les llistes d’espera es tornarà a efectuar en tots els casos ‘online’, repetint en cursos passats per a la confirmació de la llista d’espera. Aquells estudiants que hi formen part i estan interessats a obtindre plaça, han d’accedir al portal web de la Universitat de València i confirmar, en cadascuna de les titulacions en les quals estan en llista d’espera i per a cadascuna de les crides, l’interés per continuar en la llista.

La data límit de confirmació per a la primera crida serà el 24 de juliol fins a les 24 hores. En el cas que no es realitze aquesta confirmació, el programa exclourà l’estudiant automàticament dels llistats, amb la qual cosa l’aspirant perdrà l’opció de ser admés en eixa titulació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento