Comunitat Valenciana

El Consell reforma el decret que regula el sistema de carrera professional

  • El Consell ha autoritzat la modificació del decret pel qual es regula el sistema de carrera professional horitzontal i l'avaluació de l'acompliment del personal funcionari de carrera de la Generalitat i s'establix el procediment d'adaptació al nou sistema de carrera professional amb l'objectiu d'acabar amb la discriminació salaria dels funcionaris que accedixen a altres grups de titulació.

Des de la Generalitat han indicat en un comunicat que, transcorreguts dos exercicis des de la seua engegada, s'ha considerat necessari fer un pas més en la configuració del decret, abordant una reforma parcial quant a les conseqüències pràctiques que l'aplicació del complement compensatori té en allò casos en què un canvi de cos o grup professional porta aparellat un canvi de grup de classificació professional.

Amb la present reforma, fruit de la negociació amb els sindicats en la Mesa Sectorial de la Funció Pública, es pretén avançar en la idea de garantir que la dimensió horitzontal del dret a la promoció professional dels empleats públics de caràcter fix, no es veja afectada en els casos d'accés a altres grups de titulació.

Per a açò, s'opta per un model de carrera professional horitzontal

que incorpore tot el temps treballat per cada persona empleada pública de caràcter fix, a l'última situació en actiu que este tinga, de forma proporcional entre el grup o subgrup en el qual s'està en actiu i el grup, subgrup o agrupació professional funcionarial en el qual tinga servicis prestats.

A més, la modificació del decret ha permès abordar i corregir deficiències del mateix detectades a través de la gestió diària de la carrera professional, han assenyalat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento