Comunitat Valenciana

Gandia recupera un milió d'euros perduts per a la promoció d'habitatges de protecció oficial

  • La directora general d'Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, ha anunciat este divendres en la seua visita a Gandia (València), al costat de l'alcaldessa, Diana Morant, que la Generalitat retornarà a la ciutat un milió d'euros per a la promoció de 25 habitatges de protecció oficial.

Es tracta d'unes ajudes per a la promoció de la vivenda que es va aprovar en 2007 a través d'un conveni entre el Ministeri i la Generalitat. Torró ha explicat la cronologia des d'aquell any i com totes les administracions van complir amb els tràmits burocràtics "a excepció d'Isabel Bonig", aleshores consellera 'popular' d'Insfraestructuras en la legislatura passada.

Segons ha dictaminat ara el Consell Jurídic Consultiu (CJC) de la Comunitat Valenciana, el milió d'euros "es va perdre" i no va arribar a Gandia per la "falta d'interés del govern de la Generalitat Valenciana", segons dicta l'informe del mateix Consell.

"Gandia es va quedar fora del finançament perquè Bonig no va firmar l'acord amb el Ministeri. Altres expedients d'HPO amb altres ajuntaments sí es van aprovar però no el de Gandia, i no sabem per què", segons ha explicat Rebeca Torró qui ha recordat que en l'anterior legislatura, a Gandia governava el popular Arturo Torró, qui només va fer la reclamació d'esta subvenció en una ocasió.

La directora general ha explicat a més que atés que la promoció ja ha finalitzat per al Ministeri, ara haurà de ser la Generalitat la que es faça càrrec de la seua part de finançament i la del Ministeri.

"No és fins que no arriba la nova conselleria quan no s'inicia de nou el procés per a saber si la Generalitat tenia o no l'obligació de pagar. Perquè no podem deixar de costat els ajuntaments ni als ciutadans", ha asseverat.

A PAGAR EL "FORAT" D'IPG

El milió d'euros arribarà a Gandia en uns mesos i es destinaran, segons ha explicat l'alcaldessa Diana Morant, a pagar el "forat" de l'empresa pública IPG perquè les vivendes ja es van construir i van entregar als seus propietaris en 2011.

L'alcaldessa de Gandia ha recordat que la Generalitat ha retornat a la ciutat 6 milions d'euros que es van perdre en l'anterior legislatura governada pel PP en l'administració autonòmica: primer amb els habitatges de Simancas (prop de 5 milions d'euros), i ara amb estos habitatges.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento