Comunitat Valenciana

La Gran Fira de Juliol acosta la música i la pirotècnia als poblats marítims amb 'La Nit a la Mar'

  • El dissabte a partir de les 21.00 hores l'activitat estarà a la Marina de València, on actuaran Eugeni Alemany, La Habitación Roja i Auxili.
  • A continuació, s’oferirà un castell piromusical de 19 minuts de durada, amb 42 posicions de foc i 5.200 ordres de foc disparat per Ricardo Caballer.
  • El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, anima als participants a compartir imatges i vídeos de les activitats a les xarxes socials.
Cartell de la iniciativa Nit a la Mar de la Gran Fira de Juliol de València
Cartell de la iniciativa Nit a la Mar de la Gran Fira de Juliol de València
Ajuntament de València
Cartell de la iniciativa Nit a la Mar de la Gran Fira de Juliol de València

La Gran Fira de Juliol acostarà aquest dissabte la música, la interpretació i la pirotècnia als poblats marítims de València a través de la 'La Nit a la Mar', una de les iniciatives arreplegades en el programa del certamen per a "deslocalitzar" les seues activitats, traure-les del centre de la ciutat i acostar-les tant a diferents barris com a públics de totes les edats.

Com a colofó de 'La Nit a la Mar' el pirotècnic Ricardo Caballer oferirà en La Mariana de València, l'espai al que també arribaran les activitats previstes, un castell piromusical de 19 minuts de durada, amb 42 posicions de foc i 5.200 ordres de foc.

Així ho han avançat aquest divendres el regidor de Cultura Festiva en l'Ajuntament de València, Pere Fuset, i el pirotècnic en la roda de premsa que han oferit per a presentar els actes d'aquest dissabte a la nit. 'La Nit a la Mar' és una de les novetats de la Gran Fira de Juliol d'enguany i portarà als carrers del barri del Cabanyal-Canyamelar i a la Marina de València propostes festives i culturals que conjuguen música, humor, interpretació i pirotècnia.

Fuset ha destacat que a més de descentralitzar les activitats de la Gran Fira i portar-les als barris l'objectiu de la iniciativa és tematitzar els caps de setmana d'aquest certamen amb activitats específiques. L'edil ha recordat les activitats que dissabte passat i diumenge passat es van desenvolupar entorn del folklore valencià i a la cultura popular.

"Demà i passat la Gran Fira es trasllada al Marítim, que serà el protagonista d'aquesta festa ininterrompuda que omple tota la ciutat", ha assenyalat l'edil, que ha apuntat que per al govern municipal aquesta zona de la capital és un enclavament important encaminat a convertir-se en pol de dinamització socioeconòmica, qualitat de vida, i identitat.

El responsable municipal ha explicat que 'La Nit a la Mar' començarà oficialment a les 21.00 hores d'aquest dissabte en la Marina de València, al mateix temps que ha comentat que com a "pròleg" abans, des de les 17.30 hores, els carrers del Cabanyal-Canyamelar acolliran la 'Ruta a la Mar', una proposta que oferirà nombroses intervencions musicals i actuacions pel barri.

D'aquesta manera, fins a les 21 hores tindran lloc espectacles d'una mitja hora de durada en diferents punts del Cabanyal-Canyamelar. En ells actuarà Tórtel, Ramonets, The Danse Crashers, Aproximacions a Poble Nou i La Xaranga Mecànica. El públic podrà gaudir d'aquestes actuacions en les proximitats del Mercat del Cabanyal, la Fàbrica de Gel, l'església dels Àngels o la Plaça del Rosario.

Eugeni Alemany, La Habitación Roja i Auxili

Posteriorment, a partir de les 21.00 hores l'activitat es traslladarà a la Marina de València, en concret, a l'esplanada situada al costat del moll de Duanes, pròxima a l'edifici  Veles e Vents, com ha detallat Pere Fuset.

Les propostes preparades dins de 'La Nit a la Mar' en aquest espai inclouen les actuacions del monologista valencià Eugeni Alemany, i dels grups musicals valencians La Habitación Roja i Auxili fins a les 00.30 hores.

Després d'açò, el regidor ha manifestat que "com per als valencians no hi ha festa sense traca" la nit es tancarà "amb un gran espectacle piromusical en la façana marítima a càrrec de Ricardo Caballer".

Fuset ha ressaltat en aquest punt l'aposta que el govern municipal ha impulsat per a promocionar la pirotècnia. "Ja es va poder comprovar en les passades Falles, tant per l'increment en les retribucions econòmiques als especialistes pirotècnics, com per la diversificació dels espectacles", ha indicat.

Compte enrere i foc reflectit en el mar

Ricardo Caballer, pel seu costat, ha valorat les possibilitats que ofereix l'escenari de la Marina de València per a presentar un espectacle piromusical, tant per l'amplitud de l'espai, com per l'efecte dels focs artificials reflectint-se en el mar. Així, ha destacat que el front del que es disposa aconsegueix els 250 metres lineals -ha recordat que el castell de Falles té 50 metres-.

El pirotècnic ha avançat que el muntatge que ha preparat per a aquest dissabte comptarà amb calibres reduïts, ja que la distància amb el públic és de 85 metres. Així mateix, ha subratllat la importància que les persones que acudisquen a veure a l'espectacle se situen en la zona assenyalada per a açò, prou àmplia para poder gaudir d'ell ja que des d'ella es podrà veure tant del tret dels focs com escoltar la música que els acompanya.

El castell piromusical s'oferirà sota el títol 'Ona de llum mediterrània". El tret començarà amb una introducció en valencià, castellà i anglès, i un compte arrere que es durà a terme amb la participació del públic.

#NitALaMar

Pere Fuset ha animat a la ciutadania a participar i gaudir de la proposta de 'la Nit a la Mar', i a participar amb la publicació de fotos i vídeos de les activitats contemplades en aquesta iniciativa a través del hashtag #NitALaMar i de #GranFiraVLC.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento