Comunitat Valenciana

Ribó destaca la normalitat després de la marxa de Peris i diu que el repartiment de les seues regidories depèn de VALC

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat este divendres la normalitat en el funcionament de l'equip de govern local que presidix i que conformen Compromís, PSPV i València en Comú (VALC) després de la dimissió esta setmana de Jordi Peris com a edil, segon tinent d'alcalde i portaveu d'esta última formació en el consistori.
L'alcalde de València, Joan Ribó
L'alcalde de València, Joan Ribó
Europa Press
L'alcalde de València, Joan Ribó

Així mateix, ha indicat que el repartiment de les regidories que ostentava Peris, com a edil responsable de l'àrea de Participació, Drets i Innovació Democràtica, és un assumpte que depèn de València en Comú. "Les coses estan funcionant normalment. Estem fent les tasques de substitució d'una forma normalitzada mentre que l'organització decidix", ha afirmat el primer edil.

Ribó s'ha pronunciat d'esta manera en declaracions als mitjans de comunicació, després de firmar el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de València i Lambda-Col.lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals, preguntat pel repartiment de les regidories en el grup municipal de València en Comú després de la dimissió de Jordi Peris com a edil d'esta plataforma.

El responsable municipal ha reiterat que este assumpte "depèn de València en Comú" i ha explicat que "de moment" és la regidora d'esta plataforma, María Oliver, edil d'Educació, Joventut, Habitatge i Acció Cultural, qui assumix el càrrec de "portaveu provisional" de la formació "fins que la seua organització decidisca formalment si és ella o una altra persona" qui exercirà este càrrec. VALC compta amb tres regidors en el consistori.

Joan Ribó ha ressaltat que "pareix que la persona que ocupa el número quatre de la llista electoral" de València en Comú, Neus Fábregas, va a entrar a formar part d'este grup municipal per a ocupar la vacant deixada per Peris.

L'alcalde ha apuntat que el govern local "l'única cosa" que ha fet "hui ha sigut un repartiment de les tasques que fins ara portava Jordi Peris entre els dos regidors" de VALC que han quedat en l'Ajuntament, María Oliver i Roberto Jaramillo, "per a diversificar-les" fins a la remodelació definitiva.

Així, Ribó ha avançat, a més d'indicar que Oliver ocuparà de manera provisional el portaveu del grup, que "s'ha quedat el tema de Participació Roberto Jaramillo" mentre que "la resta de temes els assumirà provisionalment, fins que es faça la distribució, María Oliver". "Nosaltres estem en espera de veure com s'organitza" València en Comú, ha repetit.

El primer edil ha comentat que preveu que estos canvis es duguen a terme "d'igual forma que es va reorganitzar" el passat any el grup municipal socialista després de la marxa del fins llavors el seu portaveu, primer tinent d'alcalde i responsable de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Joan Calabuig.

"El mateix farem des del màxim respecte a València en Comú", ha afirmat Ribó. "Si hi ha alguna possibilitat o alguna millora que es puga fer i arribar a un consens arribarem. Si no hi ha cap proposta ni cap possibilitat, doncs no ho farem. Eixa és la situació", ha agregat.

Després d'açò, l'alcalde ha repetit que l'equip de govern està "funcionant normalment" i que de moment està escometent "les tasques de substitució d'una forma normalitzada mentre que l'organització" València en Comú "decidix".

"Açò són coses de l'organització, de la mateixa manera que l'any passat les substitucions i els canvis que es van fer en el Partit Socialista", ha repetit, alhora que ha comentat que este divendres ha assistit ell a una reunió dels projectes Edusi que fins ara estava presidida per Jordi Peris".

"ABSOLUT RESPECTE"

Per la seua banda, la segona tinent d'alcalde i portaveu del PSPV, Sandra Gómez ha coincidit amb Ribó en indicar, preguntada també pel repartiment de delegacions a València en Comú després de la dimissió de Peris, que este és un assumpte que competix a la citada plataforma.

Gómez, que ha oferit la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local, ha expressat el "més absolut respecte als canvis que vullga introduir València en Comú en les seues regidories". "Ells determinaran els canvis si és que els ha d'haver-hi. Des del grup socialista vam mostrar absolut respecte a eixa possibilitat de canvi de competències la seua la hi ha", ha afirmat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento