Comunitat Valenciana

PP presentarà mocions en els ajuntaments per a demanar el compliment "immediat" de la suspensió del plurilingüisme

  • La subsecretària general del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, María José Catalá, ha anunciat la presentació de mocions en tots els ajuntaments de la Comunitat per a instar el Consell a complir "immediatament" la interlocutòria del 20 de juny de 2017 de suspensió cautelar del decret de plurilingüisme.
PPCV demanarà en ajuntaments el compliment de la suspensión del pluirlingüisme
PPCV demanarà en ajuntaments el compliment de la suspensión del pluirlingüisme
PPCV
PPCV demanarà en ajuntaments el compliment de la suspensión del pluirlingüisme

Així mateix, s'instarà el Consell a elaborar instruccions "específiques" i per escrit, sobre la normativa aplicable en l'actualitat en matèria de plurilingüisme "per a tots i cadascun dels membres de la comunitat educativa i que estes siguen publicades en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV)", explica el PP en un comunicat.

A més, els 'populars' reclamaran al Consell en tots els municipis de la Comunitat que done a les famílies que han presentat la seua sol·licitud d'admissió en un centre educatiu, en relació als nivells del decret 9/2017, la possibilitat de modificar esta sol·licitud, si així ho desitgen.

En esta línia, la moció també reclamarà la dimissió del conseller Vicent Marzà "per ser el responsable d'una norma que fa xantatge a les famílies per a imposar la seua doctrina catalanista, i per desobeir les actuacions del TSJCV que anul·len el decret".

A més, Catalá, que ha participat en un acte educatiu a Bocairent, ha arrancat la campanya de recollida de firmes del PP per tots els municipis de la Comunitat per a defendre els drets lingüístics dels valencians i rebutjar les imposicions que volen acabar amb 35 anys de lliure convivència.

Catalá ha lamentat que la política del Consell en matèria educativa siga "la insubmissió" al mateix temps que ha indicat que "la desobediència" no pot ser part de la gestió del Consell que no pot aplicar el Decret de Plurilingüisme després que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) decretara la suspensió cautelar. "Solament queda un camí, i és el de complir les decisions judicials".

En este sentit, ha recordat que el Decret "ha tingut un gran rebuig per part de la comunitat educativa i han sigut ja 9 els recursos que s'han interposat contra ella per part de la societat civil i membres de la comunitat educativa".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento