Comunitat Valenciana

El PP critica els canvis en Justícia i diu que Bravo ha organitzat "al seu interés, el pastís de competències"

  • La diputada del PP en les Corts Valencianes María José Ferrer San-Segundo ha demanat este divendres la compareixença de la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, perquè explique els canvis en el Reglament Orgànic i Funcional (ROF) d'este departament, doncs considera que ha fet "un autèntic 'dònut'" en la Conselleria, "foradant, al seu interés, el pastís de competències".

Ferrer San-Segundo s'ha manifestat en estos termes en un comunicat, en el qual ha indicat que Bravo ha aprofitat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, "està desaparegut, solament preocupat pel seu 'ser o no ser'" i que la vicepresident, Mónica Oltra, està "ocupada per la retransmissió via satèl·lit del seu 'jo-el meu-em-amb mi'" per a realitzar canvis en Justícia.

"Bravo ha vist l'oportunitat de buidar de competències la Direcció General de Justícia; fer-se amb el control a través del Director General de Reformes Democràtiques, a qui convertix en pluriempleat perquè és l'únic en la Conselleria que considera acòlit; i, de pas, donar una coça a Compromís, perquè eixa Direcció General crea una estructura de poder paral·lela a la Secretaria Autonòmica de Ferran Puchades, en teoria el seu número 2, però en realitat el seu 'enemic irreconciliable' al que pretén afeblir", ha apuntat la 'popular'.

Segons el parer de la diputada, la consellera "ha dissenyat mitjançant esta treta, amb premeditació, traïdoria i en despoblat mentre ningú estava de guàrdia en el Consell, un gran forat negre ajustat a la seua 'a-dit-cràcia', descompensant així, clarament, les funcions dels membres del seu equip".

A més, ha qüestionat que els canvis en el ROF obeïsquen a raons d'eficàcia "ni aconseguisquen més proximitat al justiciable". "Bé al contrari -ha assenyalat-, Bravo va contra direcció a la marxa desitjable, quan atribuïx al Director General de Reformes Democràtiques àmbits tan dispars com la Memòria Històrica o el Torn d'Ofici, amuntegant, al costat d'estos, la Mediació, les Consultes Electorals, el Terrorisme o les Oficines d'Atenció a les Víctimes del Delicte, a les quals, per cert, no ha incorporat un sol servici en dos anys, incomplint l'Estatut de la Víctima".

San-Segundo s'ha referit a "problemes interns" de Bravo "en la convivència amb els seus col·laboradors, funcionaris inclosos, dels quals uns ixen expulsats, uns altres fugint i tots enfadats". Esta situació, ha dit, "està influint negativament en la Justícia d'esta Comunitat, col·lapsada per la inacció i pels seus greus defectes de gestió".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento