Comunitat Valenciana

Puig diu que "no té sentit" concertar batxillerats si hi ha places públiques lliures i no compartix la decisió del TSJ

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defès que "no té cap sentit des del punt de vista de l'eficiència econòmica que, havent-hi places lliures en el sistema públic, s'hagen de concertar places en la part del sistema no obligatori". Per açò, ha mostrat el seu desacord amb la mesura cautelar dictada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que atorga el concert de Batxillerat a dos centres per al pròxim curs i que va a recórrer davant el Tribunal Suprem el Govern valencià.
Ximo Puig
Ximo Puig
EUROPA PRESS
Ximo Puig

Així ho ha indicat Puig en atenció als mitjans de comunicació, després de mantindre una reunió amb el secretari general d'UGT, Pepe Álvarez, en ser preguntat per la decisió de la secció quarta de la sala contenciosa administrativa del TSJCV d'admetre els recursos dels centres La Purísima de València i Domus de Godella i paralitzar l'eliminació del concert de les unitats de primer de batxillerat per al curs 2017/2018, concert que concedix de forma cautelar.

Sobre este tema, el cap del Consell ha remarcat que l'educació obligatòria està "garantida" a la Comunitat Valenciana pel servici de prestació pública i el servici concertat i ha puntualitzat que "no té cap sentit des del punt de vista de l'eficiència econòmica que havent-hi places lliures en el sistema públic s'hagen de concertar places en la part del sistema no obligatori".

En eixe sentit, ha subratllat que respecta "totes les decisions de la justícia", però ha manifestat que "no està d'acord" amb la resolució. "El que volem és un pacte per l'educació i que els negocis i les ideologies no estiguen per damunt d'una educació pública, de qualitat i per a tots", ha indicat per a defendre que la Conselleria d'Educació, que dirigix Vicent Marzà, està "permanentment oberta al diàleg per a arribar a un acord en l'àmbit de la concertada".

"Anem a continuar treballant perquè hi haja una llei d'Educació que tinga una cobertura social i que siga el més àmplia possible perquè el que no pot ser és que es faça frontisme amb l'educació", ha assenyalat per a criticar que el PP utilitza esta qüestió com a "element permanent de confrontació".

Per a Puig, la pregunta deuria ser: "Per què es van concertar batxillerats quan havien places lliures en els instituts públics quan no és obligatori per part de l'Estat, en este cas de la Generalitat establir eixe tipus de concerts? Per què es va intentar privatitzar al màxim l'educació a la Comunitat?", s'ha qüestionat.

NO ÉS UNA QÜESTIÓ IDEOLÒGICA

"Respectem una educació plural i totes opcions que existisquen en el mercat perquè açò no és una qüestió ideològica, sinó de prioritzar i prioritzem la pública i, en l'àmbit de la concertada, en aquells temps que són els obligatoris", ha argumentat.

Quan se li ha insistit en les crítiques del PP, que ha considerat esta decisió "una nova garrotada" per al Consell i ha demanat el cessament de Marzà, Puig ha assenyalat que els 'populars' haurien de tindre "certa prudència" perquè "en una comunitat on la seua acció de govern ens ha portat a la ruïna, s'han fet coses tan increïbles com dir que costaria zero euros la Fórmula 1 i finalment ens ha costat 150 milions, quan s'han fet tal nivell de presses com a mínim l'única cosa exigible és una certa prudència", ha subratllat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento