Comunitat Valenciana

Un exposició fotogràfica desvetla la mirada "més íntima" dels paisatges valencians

  • Per a la comissària, la iniciativa posa en valor elements del paisatge com la bellesa, la singularitat, la diversitat, i la riquesa material, natural, estètica i patrimonial.
  • Organitzada per la Universitat de València i l’Agència Valenciana de Turisme, ofereix imatges de Miguel Lorenzo, Miquel Francés, Pep Pelechà i Adela Mas.
  • Estarà oberta al públic des d'aquest dijous 13 de juliol i fins al pròxim 24 de setembre en el Centre del Carmen de València.
Río Júcar
Río Júcar
PEP PELECHÀ
Río Júcar

La Universitat de València (UV) i la Agència Valenciana de Turisme (AVT) presenten en el Centre del Carme, Cultura Contemporània l'exposició 'Paisatges valencians: territori turístic', que presenta la mirada "íntima i personal" que sobre paratges de la Comunitat ofereixen els fotògrafs Miguel Lorenzo, Miquel Francés, Pep Pelechà i Adela Cortijo. La mostra es podrà visitar des d’aquest dijous 13 de juliol i fins al pròxim 24 de setembre.

'Paisatges valencians: territori turístic' ha sigut comisariada pels professors de la Universitat de València Ester Alba, del Departament d'Història de l'Art, Emilio Iranzo, del de Geografia, i Adela Mas, de Filologia Francesa i Italiana. La selecció presenta la mirada íntima i personal que sobre els paisatges valencians ofereixen quatre fotògrafs: Miguel Lorenzo, Miquel Francés, Pep Pelechà i Adela Mas.

A través del seu objectiu aquests fotògrafs han capturat la bellesa de l'entorn paisatgístic valencià des del Montgó a les Hoces del Cabriel, passant per l'Albufera de València o els Columbretes. Paratges emblemàtics del nord al sud i de l'est a l'oest de la Comunitat Valenciana que han sigut captats i reproduïts en aquesta exposició que té com a objectiu contribuir a la posada en valor dels paisatges turístics valencians.

La degana de la Facultat de Geografia i Història, Ester Alba, ha explicat que aquesta exposició és "un viatge pels emblemàtics i valuosos paisatges valencians que contribueix a la valorització del territori" i ha destacat que les fotografies posen el centre d'atenció en valors del paisatge com la seua bellesa, la seua singularitat, la seua diversitat, la seua riquesa material, natural, estètica i patrimonial, "característiques que construeixen la nostra identitat com a territori i que són la nostra carta de presentació a aquells que ens visiten", ha sentenciat la comissària.

Aquesta exposició ha sigut organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i l'Agència Valenciana de Turisme en el si del projecte 'Paisatges turístics valencians, valuosos, valorats', que és resultat del conveni de col·laboració entre l'Agència Valenciana de Turisme i la Universitat de València.

El secretari autonòmic Francesc Colomer ha remarcat que "els paisatges són el fil conductor del nostre relat turístic", al mateix temps que ha apuntat que "són la gran incubadora dels productes turístics més honests i creïbles que podem oferir al món". El vicerector Jorge Hermosilla ha destacat la importància de la col·laboració institucional en un projecte que advoca per "un model de turisme innovador, en el qual el punt del de partida és una modalitat de patrimoni cultural comú dels valencians, els paisatges històrics".

Per la seua banda el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont ha manifestat que "el Consorci de Museus participa en aquest projecte al costat de la Universitat de València i la Conselleria de Turisme, que considerem de gran utilitat per a transmetre la riquesa patrimonial d'aquesta Comunitat, una iniciativa que a través de l'art, ens ensenya a mirar i a admirar el nostre territori".

"L'art contemporani pot contribuir a projectar una imatge de modernitat concorde a la nostra diversitat i dinamisme, precisament de la mà d'aquest espai, el Centre del Carme, que en aquests mesos d'estiu es converteix en pol d'atracció turística tant nacional com a internacional", ha finalitzat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento