Comunitat Valenciana

Oltra, "estupefacta" davant les actuacions del TSJ sobre concerts en Batxillerat

  • Considera que no existeix un dany irreparable que justifique la mesura cautelar dictada pel TSJCV.
  • "No hi havia necessitat d'eixe concert ni de pagar una plaça pública i privada al mateix temps" perquè existien places públiques per a cobrir la demanda.
  • "La mesura cautelar si pot generar un dany" i és que l'administració haurà de pagar una plaça pública i privada al mateix temps, ha declarat la vicepresidenta.
Oltra en roda de premsa
Oltra en roda de premsa
TWITTER MÓNICA OLTRA
Oltra en roda de premsa

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha assegurat este dijous que està "estupefacta amb algunes actuacions que s'estan dictant" en matèria educativa, que s'acaten però sobre les quals, ha dit, es pot opinar. Així, considera que no existeix un dany irreparable que justifique la mesura cautelar dictada pel TSJCV que atorga el concert de Batxillerat a dos centres per al pròxim curs. "S'està fent una tutela no de drets, sinó de privilegis", assegura.

Així s'ha pronunciat en roda de premsa la vicepresidenta en ser preguntada per esta decisió judicial, que dóna el concert de Batxillerat a dos centres -Purísimas Franciscanas de València i Domus de Godella- que van recórrer la seua supressió davant el TSJCV.

Després d'indicar que es preveu recórrer esta decisió, ha explicat que en estos casos no és que la Conselleria d'Educació haja revertit un concert, en una etapa post obligatòria, sinó que este s'havia acabat i "no hi havia necessitat d'eixe concert ni de pagar una plaça pública i privada al mateix temps" perquè existien places públiques per a cobrir la demanda. Per això, ha qüestionat que s'opte per decretar esta mesura cautelar al·ludint a un dany irreparable com a conseqüència de la decisió d'Educació i ha incidit que ella sap en primera persona "el complicat que és que es dicten mesures cautelars".

Ha posat com a exemple que "quan el PP va decidir que els xiquets volaven" per a la concessió de beques de transport en contemplar com a requisit la distància al col·legi en línia recta i no per les vies de comunicació ho va portar als tribunals i plantejava el dany irreparable que generaria la seua aplicació i no ho van entendre com a tal, encara que posteriorment el Tribunal Suprem ha dit que sí.

En el cas dels concerts de Batxillerat, ha prosseguit, "no hi ha cap dany irreparable en absolut" i, per contra, "la mesura cautelar si pot generar un dany" i és que l'administració haurà de pagar una plaça pública i privada al mateix temps, encara que espera que esta decisió es revertisca en l'àmbit judicial.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento