Comunitat Valenciana

Mesa per Educació en Llibertat demana reflexió a Puig i Marzà davant la cautelar del TSJ que dóna el concert a 2 centres

  • L'actual portaveu de la Mesa per l'Educació en Llibertat, Vicente Morro, ha mostrat la seua "satisfacció" per la mesura de cautelar adoptada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) d'atorgar el concert de batxillerat a dos centres -Purísimas Franciscanas de València i Domus de Godella- que van recórrer la seua supressió. Després d'esta resolució, la Mesa insta a ""reflexionar" al conseller d'Educació, Vicent Marzà, i el president de la Generalitat, Ximo Puig.

La Mesa per l'Educació en Llibertat s'ha pronunciat en estos termes després que la secció quarta de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) haja dictat dos actuacions en els quals admet els recursos interposats per eixos dos centres i paralitza l'eliminació del concert de les unitats de primer de batxillerat per al curs 2017/2018, concert que concedix de forma cautelar mentre es resol el fons del recurs contenciós-administratiu.

El tribunal exigix per a açò com a caució l'import pecuniari del finançament públic que reba de l'administració en concepte del concert educatiu i s'estima que siga per dos anys, que és la durada previsible del procés judicial.

Sobre este tema, Morro ha assenyalat, en un comunicat, que a eixos dos "centres concertats se'ls obri la via per a poder recuperar el concert de Batxillerat" i afig que "la Conselleria d'Educació va fer un mal decret de concerts, va suprimir aules que no devia i la conseqüència és que els tribunals estan paralitzant decisions arbitràries que ningú enteníem".

"Una altra vegada més ens trobem davant una decisió d'un tribunal per a garantir els drets dels alumnes, els docents i els centres davant noves normatives de Conselleria que no garantixen la llibertat d'elecció de les famílies de l'educació per als seus fills. Primer va ser el plurilingüisme, ara els concerts, quina serà la següent suspensió?", s'ha preguntat.

En este sentit, l'actual portaveu de la Mesa ha agregat que "les dos grans apostes de Puig i Marzà, el decret de plurilingüisme i el decret de concerts, han sigut àmpliament contestats per molts col·lectius socials, han sigut els motius de les grans mobilitzacions a la Comunitat Valenciana en defensa de la llibertat educativa i acumulen desenes de denúncies davant el TSJ".

"NO TOT VAL"

"En lloc d'optar pel consens i el diàleg van triar imposar els seus decrets i primer el carrer i després els tribunals estan deixant en evidència que en educació no tot val, que amb l'educació no es juga ni es fa política", ha asseverat.

Segons Vicente Morro, "estes noves cautelars acceptades haurien de fer reflexionar al govern del Botànic i plantejar-se el dany que estan fent a tot el sistema educatiu, que es veu obligat a acudir als tribunals en vulnerar-se els seus drets i que espera en va instruccions de Conselleria que diu que tot seguix igual".

"Volem saber què opina el president Ximo Puig d'esta nova mesura judicial. Seguim oberts a una reunió amb ell com a màxim responsable de l'educació valenciana i esperem que l'en breu amb el qual ens responen cada petició d'entrevista, la primera d'elles de maig de 2016, estiga ja molt a prop i puguem explicar-li per què considerem que els decrets que han aprovat són discriminatoris", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento