Comunitat Valenciana

Més de 800 inversors participen en un 'crowdfunding' per reformar dos pisos en el Cabanyal

  • S'ha aconseguit reunir 334.000 euros de part de particulars, provinents de diferents punts d'Espanya i fins i tot de l'estranger.
  • A través de la plataforma Housers ja s'han finançat a la ciutat de València nou immobles que sumen més d'1,5 milions d'euros.
  • El preu mitjà de venda va acabar el primer trimestre de 2017 en 1.538€ per metre quadrat, una taxa de creixement anual del 5,53%.
Calle de la Reina en el Cabanyal
Calle de la Reina en el Cabanyal
HOUSERS
Calle de la Reina en el Cabanyal

La plataforma de 'crowdfunding' immobiliari espanyola Housers ha tancat el finançament per a la compra, reforma i posterior lloguer de dos pisos en el barri del Cabanyal de València, amb un total de 334.000 euros aportats per part de més de 800 inversors particulars provinents de diferents punts d'Espanya i fins i tot de l'estranger.

Segons ha informat Housers en un comunicat, este dimarts es va completar el finançament de 190.000 euros d'un dels pisos, en el qual han participat 408 inversors. El projecte consisteix en la compra i reforma integral de l'immoble, que posteriorment serà llogat i, en un termini esimat de 60 mesos, posat a la venda.

El segon projecte immobiliari en El Cabanyal es va tancar a la fi de juny i es tracta d'un habitatge de 78 metres quadrats. El finançament col·lectiu per a la compra i reforma completa ha ascendit a 144.000 euros, finançats per 419 xicotets inversors en 17 dies. El projecte es dirigeix al lloguer amb una rendibilitat neta estimada de 3,74% a repartir entre els inversors.

Amb estos dos nous projectes, a través de la plataforma Housers s'han finançat en menys de dos anys més d'1,5 milions d'euros per a la compra i reforma de nou immobles en la ciutat València.

València, a l'alça

Així mateix, la plataforma ha assenyalat que València és una de les comunitats autònomes que "major pujada de preu ha experimentat en els últims mesos, amb grans expectatives de revaloració a mig termini". Segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE), les transaccions en la ciutat i rodalies durant els dos primers mesos de 2017 van observar un creixement anual del 9,4%, amb un total de 4.132 transaccions.

D'esta manera, el mercat immobiliari de València està en "el punt de mira d'inversors nacionals i internacionals", ja que el preu mitjà de venda va acabar el primer trimestre de 2017 en 1.538€ per metre quadrat, una taxa de creixement anual del 5,53%. A més, els preus de lloguer segueixen augmentant i cada vegada hi ha menys oferta, "açò garantix el lloguer del nostre habitatge", han apuntat, al mateix temps que han assegurat que la previsió és que "els preus del lloguer incrementen entre el 5% i el 10%".

Previsions per a 2017

Housers preveu augmentar el nombre d'usuaris en la seua plataforma online, arribant a final d'any a uns 100.000. A més, calcula que podrà superar els 75 milions invertits en immobles d'Espanya i Itàlia, per a 2017. La plataforma de finançament immobiliari participatiu creada pel valencià Tono Brusola i el madrileny Álvaro Luna va superar al juny els 100 immobles en la seua plataforma online: 81 a Madrid, 10 a Barcelona, 9 a València, 2 a Palma de Mallorca, un a Marbella i un a Milà (Itàlia).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento