Comunitat Valenciana

Condemnen a 7 anys de presó un home que va abusar d'una anciana en una residència en la qual estava la seua mare

  • La secció cinquena de l'Audiència Provincial de València ha condemnat a set anys de presó un home que va abusar sexualment d'una anciana, de 73 anys, afligida d'alzheimer, en una residència en la qual també estava ingressada la seua mare.
Ciutat de la Justícia de València
Ciutat de la Justícia de València
EUROPA PRESS
Ciutat de la Justícia de València

Segons es desprèn de la sentència, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), els jutges condemnen este home per un delicte d'abús sexual amb accés carnal bucal sobre persona privada de sentit. Al costat de la pena de presó, se li imposa un allunyament de la víctima durant 15 anys i el pagament d'una indemnització de 3.000 euros.

Els fets es remunten a agost de 2016. El condemnat, sense antecedents penals, va aprofitar una de les visites a la seua mare, ingressada en una residència, per a abusar d'una altra dona que patia alzheimer -demència severa- i mancava de capacitat per a prendre decisions amb vista al manteniment de relacions sexuals.

El tribunal condemna l'home sobre la base de declaracions de testimonis i diverses pericials. "Els elements de prova són de l'entitat suficient com per a desvirtuar la presumpció d'innocència que empara l'acusat i constituïxen, sens dubte, un elenc probatori de càrrec bastant per a fundar la condemna del mateix", sosté.

Arreplega que en el juí van declarar dos testimonis que van narrar els presumptes abusos. Un d'ells va afirmar que va observar la fel·lació i va reconéixer l'acusat. També va relatar que havia vist este mateix home en una ocasió anterior pujant-se els pantalons i prenent de la mà a la víctima, malalta des de feia més de set anys.

Tots dos testimonis van manifestar que el condemnat es trobava habitualment en la residència. Es va alertar la policia de l'ocorregut i el dia en què van acudir els agents a la residència, es trobava el condemnat, amb el que li van explicar els motius pels quals havia sigut denunciat i este va reconéixer el que havia fet.

Els pèrits van mantindre que el deteriorament de la dona era perceptible a simple vista i que no era capaç tan si més no de vestir-se ni de triar la roba adequada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento