Comunitat Valenciana

Benicàssim vibra ja amb la invasió 'fiber' en espera de les estreles del FIB 2017

  • Tot i que el festival, que disposa d'un aforament de 53.000 persones, se celebrarà del 13 al 16 de juliol, des del dilluns ja estan obertes les zones d'acampada.
  • L'Ajuntament de Benicàssim assegura que l'ocupació hotelera no està al 100%, encara que s'espera aconseguir esta xifra durant el cap de setmana.
  • En el cartell d'enguany destaquen artistes com The Weeknd, Red Hot Chili Peppers, Kasabian, Los Planetas o Mala Rodríguez, entre altres.
Els fibers arriben a Benicàssim
Els fibers arriben a Benicàssim
FIB
Els fibers arriben a Benicàssim

Benicàssim (Castelló) bull ja amb la invasió dels fibers, els seguidors del FIB que ja han desembarcat en la localitat costanera per a gaudir del cartell de l'edició de 2017, que encapçalen estreles com The Weeknd, Xarxa Hot Chili Peppers, Kasabian. El Festival Internacional de Benicàssim (FIB), que se celebrarà del 13 al 16 de juliol, compta en esta edició amb un aforament de 53.000 persones i el municipi ha començat a rebre des de l'inici de la setmana els milers d'espectadors que assistiran a les quatre jornades de música.

Molts són els joves que s'allotgen en les diferents zones d'acampada habilitades. És el cas de John, un britànic de 27 anys que està acampant en Campfest. "És el segon any que vinc amb els meus amics. M'encanten les platges de Benicàssim. Vaig comprar la meua entrada en el mes de gener", explica este jove.

Les àrees d'acampada van obrir les seues portes al públic el dilluns a les 09.00 hores. Campfest és la zona d'acampada gratuïta i la més propera al recinte, mentre que Villacamp és la zona d'acampada VIP, situada al costat de Benicàssim i connectada amb el Recinte a través d'una línia regular d'autobusos. Finalment, Blue Camp és una zona de càmping per a aquells assistents amb abonaments de 4 dies amb càmping que hagen reservat amb antelació Glamping específicament en Blue Camp.

El públic del Regne Unit, de nou "el rei"

Les places en les zones d'acampada es van esgotar fa un mes, però encara queden entrades a la venda per a qualsevol dels dies del festival. Així ho afirmen des del departament de Comunicació del FIB. "El dijous i el dissabte esperem omplir aforament. Són els dies forts a nivell de cartell", comenten. Els responsables de la trobada afigen que els aficionats britànics són una vegada més els "reis" del FIB. "Predominen els assistents d'eixa procedència, però també han vingut molts d'Itàlia i França", postil·len.

Sam i Ally són dos joves del Sud d'Anglaterra que enguany s'estrenen com fibers. Porten una setmana viatjant per Europa i ahir van arribar a Benicàssim amb moltes ganes de sol i platja. "Diversos amics han vingut altres anys al FIB i ens ho van recomanar. Serà una gran experiència, segur. Hui ja hem passat el dia en la platja. Ens ha agradat molt", diu Ally. La parella també s'ha decantat pel càmping com a modalitat d'allotjament.

Impacte turístic

El FIB suposa un gran impuls per al sector turístic de la localitat castellonenca, segons destaquen representants del col·lectiu. Els propietaris de restaurants i cafeteries a peu de mar valoren l'arribada dels milers de fibers a Benicàssim. "Sempre afavorix molt el negoci estos dies i és bo per a arrancar l'estiu. És un punt de partida per a nosaltres", afirma Agustín, encarregat d'una cafeteria al costat de la platja.

Elena, propietària d'un altre restaurant de la zona, assenyala que l'arribada dels fibers és bona, encara que els clients de sempre eviten aparéixer durant els dies del festival. "La clientela habitual majorment desapareix i arriben els fibers. Però nosaltres no som una zona molt de fibers. Van més pel poble i els 'xiriguitos' de platja", compte.

Segons expliquen a Europa Press fonts del departament de Turisme de l'Ajuntament de Benicàssim, l'ocupació hotelera no està encara al 100%, encara que s'espera aconseguir esta xifra durant el cap de setmana. "Encara hi ha alguna plaça en els hotels, però el dijous i el divendres al matí ja serà difícil trobar una habitació", puntualitzen.

El públic assistent al FIB gaudirà durant quatre dies del millor del panorama musical nacional i internacional. Les actuacions d'artistes com The Weeknd, Red Hot Chili Peppers, Kasabian, Los Planetas, Mala Rodríguez, The Jesus and Mary Chain o Foals faran vibrar una vegada més als fibers.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento