Comunitat Valenciana

El PP estudia portar a Fiscalia la "desatenció" als usuaris en la residència de Carlet (València)

  • VALÈNCIA, 11 (EUROPA PRESS)

La portaveu adjunta del grup popular en les Corts María José Català, ha anunciat que estudien presentar una denúncia davant la Fiscalia "per la desatenció als usuaris en la residència de Carlet (València)" perquè "la situació és reiterada i greu si tenim en compte que és la major residència pública que atén persones depenents".

"L'any passat tots vam veure una imatge que ens va produir horror i vergonya en veure a un ancià tirat en el sòl després de caure del llit i ara han sigut els propis familiars dels usuaris els qui han denunciat que han passat fins el 40 minuts circulant pel centre sense trobar a cap auxiliar en el seu lloc de treball", ha dit.

Així, considera que "el problema no és dels treballadors, és de la planificació i és una absoluta vergonya que açò passada en la major residència pública, que depèn de la vicepresidenta de la Comunitat Valenciana, Mónica Oltra".

Català ha explicat que el grup popular ha sol·licitat la convocatòria d'un ple extraordinari perquè Oltra comparega immediatament en les Corts: "Demanem este ple perquè ens alerta la situació de la Comunitat en els últims mesos. No és solament la gestió de les competències d'Oltra, que és bastant desastrosa com en menors i el que passa ara amb Carlet, sinó totes les circumstàncies que es produïxen en el seu departament i eixos viatges que per a nosaltres no tenen explicació, ja que Oltra no té competència per a realitzar eixa política internacional".

Segons ha dit, si "no està satisfeta amb el lloc que ocupa que opte a uns altres, però mentre siga vicepresidenta i consellera ha de dedicar els seus esforços a Carlet i als centres de menors i no a la política internacional".

"Si no hi ha ple extraordinari demanarem, una vegada concloga el període de sessions, la convocatòria d'una Diputació Permanent. No ens val que la vicepresidenta demane vindre a comissió, considerem que són temes que tenen la suficient importància com perquè done explicacions en ple", ha agregat Català.

A més, ha indicat que eixa compareixença en comissió no es produiria fins a setembre i el PP coincidix amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, quan va afirmar que "els drets socials dels valencians no se'n van de vacacions".

NOMDEDÉU

D'altra banda, Català ha demanat a Oltra que li exigisca a Enric Nomdedéu, secretari autonòmic d'Ocupació, "que siga un representant públic digne" i no escriga en xarxes socials missatges posant en qüestió l'existència d'algunes diputades com la pròpia Català.

"La setmana passada Nomdedéu escrivia en una xarxa social que el meu defecte era existir i em pareix un mal exemple no solament d'un càrrec públic, sinó també d'un partit que es diu compromès amb l'eradicació de la violència contra les dones", ha indicat.

"Que comencen per respectar i no es posen tan nerviosos perquè critiquem la vicepresidenta i que donen exemple. Nomdedéu s'ha equivocat, cap dona té el defecte d'existir i m'agradaria que demanara disculpes", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento