Comunitat Valenciana

La jutgessa del cas IVAM cita a declarar el fill de Consuelo Císcar i altres tres investigats

  • Rafael Blasco Ciscar està investigat en esta causa per usar suposadament els recursos del centre d'arts per a promocionar la seua carrera artística.
  • A més de Rablaci i Consuelo Ciscar, estan investigades en l'anomenat cas IVAM altres vuit persones pels delictes de malversació, prevaricació i falsedat.
  • També s'investiga els suposats sobrecostos en l'adquisició i transport d'obres d'art i en la contractació de publicacions.
Rablaci, a l'entrada dels jutjats
Rablaci, a l'entrada dels jutjats
EUROPA PRESS
Rablaci, a l'entrada dels jutjats

La titular del Jutjat d'Instrucció número 21 de València ha citat a declarar el pròxim 26 d'octubre en qualitat d'investigat Rafael Blasco Ciscar, conegut com 'Rablaci', fill de l'exdirectora de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), Consuelo Ciscar, també imputada -segons l'antiga denominació de la Lecrim- per les presumptes irregularitats en la gestió del museu valencià.

'Rablaci' es troba investigat en esta causa per usar suposadament els recursos del centre d'arts per a promocionar la seua carrera artística. Al costat d'ell, la jutgessa ha citat altres tres investigats: la que era cap del departament de Desenvolupament durant l'etapa objecte d'investigació, María Ángeles Valiente; l'assistenta personal de Ciscar, Pilar Mundina, i l'empresari Enrique Martínez.

Les declaracions se celebraran en els mesos de setembre, octubre i novembre. En concret, el 27 de setembre declararà la que era cap de Departament de Desenvolupament del Museu durant el període investigat, María Ángeles Valiente. L'assistenta personal de Consuelo Ciscar, Pilar Mundina, està citada per al 19 d'octubre, mentre que el fill de l'exdirectora compareixerà davant la jutgessa el dia 26 del mateix mes.

El calendari es completa el 7 de novembre, quan declararà el gerent de l'empresa que s'encarregava del transport de les obres d'art, detalla el Tribunal Superior de justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en un comunicat.

Malversació, prevaricació i falsedat

Al costat de l'exdirectora Consuelo Ciscar i Rablaci -fill de l'exdirectora i del que fóra conseller 'popular' de Solidaritat de la Generalitat Valenciana Rafael Blasco, actualment a la presó pel frau de les ajudes a la cooperació-, estan investigades en l'anomenat cas IVAM altres vuit persones pels delictes de malversació, prevaricació i falsedat. Entre elles es troben diversos subdirectors generals en el període de la investigació i tècnics. Tres dels deu investigats ja han prestat declaració.

A més de l'ús dels mitjans del museu per a la promoció artística de 'Rablaci', en les diligències, iniciades al juliol de 2015 després d'una denúncia de Fiscalia, s'investiguen els suposats sobrecostos en l'adquisició i transport d'obres d'art i en la contractació de publicacions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento