Comunitat Valenciana

Peris atribuïx la seua dimissió a "lluites internes" i "atacs" a València en Comú

  • El fins a hui segon tinent d'alcalde en l'Ajuntament de València, regidor de l'àrea de Participació, Drets i Innovació Democràtica i portaveu de València en Comú (VALC) en el consistori, Jordi Peris, ha apuntat els "atacs, les intrigues, les deslleialtats i les contínues lluites internes pel poder" en esta formació entre les raons que l'han portat este dimarts a anunciar la seua dimissió de tots estos càrrecs, deixar l'acta d'edil i abandonar també la plataforma política, de la qual forma part Podem.
Jordi Peris anuncia la seua dimissió al costat d'Aurea Ortiz
Jordi Peris anuncia la seua dimissió al costat d'Aurea Ortiz
EUROPA PRESS
Jordi Peris anuncia la seua dimissió al costat d'Aurea Ortiz

Peris, membre de València en Comú com a independent, ha indicat, en la roda de premsa "de comiat" que ha oferit per a anunciar la seua decisió, que eixes "dinàmiques" en el si d'esta formació són "difícilment compatibles" amb "l'acció de govern digna" en l'Ajuntament a causa de "la quantitat d'esforços que consumixen" i al fet que "no té cabuda en l'exercici de la responsabilitat pública i política a favor de les persones".

Així mateix, ha assenyalat que "en les últimes setmanes" ha constatat que Podem, "element fonamental" de VALC, té "un full de ruta" per a esta plataforma de la qual ell no és part. "Eixos elements fan que el més coherent siga deixar el meu càrrec i que siga una altra persona la que prenga les regnes de València en Comú" en l'Ajuntament, ha dit.

Jordi Peris ha afirmat que "no entrava" en els seus plans la dimissió perquè la seua intenció era exercir les seues responsabilitats municipals però ha destacat que "la posició política" en la qual es troba fa que "no es donen les condicions" per a desenvolupar la seua funció com tenia previst. Ha dit que en els seus tres anys en política ha viscut "totes les dificultats de la política real" però ha valorat "extraordinàriament estimulant i enriquidora" esta experiència.

Així mateix, ha descartat que el recent cessament del gerent de Las Naves Rafael Monterde hagen precipitat la seua decisió de dimitir. Peris, que ha ressaltat que no té inclinació al càrrec polític, ha comentat que a les raons donades per a justificar la seua dimissió "se sumen circumstàncies personals i familiars" que són les que li han "marcat el moment per a prendre esta decisió". "Són raons personals les que fan que siga hui el moment de prendre esta decisió. El moment ho marca la meua situació personal", ha precisat.

Al costat del ja exregidor, deixa l'Ajuntament la secretària i assessora del grup municipal de VALC, Aurea Ortiz, que ha reafirmat els arguments de Peris en parlar d'esta formació. "No hem vingut ací a aguantar un camp de mines sinó a treballar per la gent. No ens mou l'ànsia de poder", ha exposat Ortiz, que ha asseverat que "l'honest és anar-se'n" i ha considerat una "pèrdua enorme" l'eixida d'una persona "amb gran sentit de la responsabilitat" com Peris.

L'edil María Oliver ocuparà el càrrec del portaveu com a portaveu suplent després de la renúncia de Jordi Peris. Per a ocupar la vacant que deixa com a regidor haurà d'entrar en el consistori, com a següent en la llista electoral de VALC, Neus Fábregas. València en Comú compta amb tres edils en l'Ajuntament.

"VALÈNCIA EN COMÚ HA FRACASSAT"

Jordi Peris ha considerat que esta plataforma "ha fracassat" perquè "no ha aconseguit i no va a aconseguir ja" els objectius amb els quals va sorgir com a entitat "ciutadana i espai de confluència de partits d'esquerres". Ha criticat que en esta formació "s'han reproduït tots els vicis de l'esquerra tradicional i de la vella política" amb "enfrontaments continus i deslleialtats" i pensant que "el rival intern és l'enemic més important".

Peris, que s'ha mostrat decebut "en certa manera", ha apuntat que VALC "no s'assembla en res" al que "tractava de fer quan va concórrer a les eleccions" fa dos anys. Ha manifestat que podria "resistir" fins al final de la legislatura "aguantant" eixes circumstàncies però ha afirmat que no està en política per a això sinó per a "treballar per la ciutat i per la gent".

S'ha referit a l'assemblea que la plataforma va celebrar al març i ha assenyalat que creia que en ella s'havia aconseguit "revertir la situació" però ha dit que es va equivocar en pensar-ho ja que "la dinàmica interna és la mateixa" i "les lluites internes estan per damunt del projecte polític i de les persones". Ha agregat "en este moment no contempla" estar en política però ha apuntat que tornar és alguna cosa que "no seria descartable". "Mai se sap", ha declarat.

"GOVERN FONAMENTAL PER A LA CIUTAT"

D'altra banda, ha parlat del Govern de la Nau, l'executiu que dirigix el consistori i que conformen Compromís, PSPV i València en Comú, i ha exposat que es tracta d'un govern "fonamental per a la ciutat" que "ha canviat la situació de l'Ajuntament" i "ha tractat de construir sempre" amb "vessant social i pensant en les persones", des de "l'acord i el diàleg" malgrat "les diferències pròpies d'un equip tripartit".

Peris s'ha mostrat "orgullós" de formar part d'eixe executiu i ha dit que en ell estan "moltes" de les "persones honestes" que ha trobat en política. Ha apuntat que Joan Ribó és un "excel·lent" alcalde i ha destacat la seua "claredat i franquesa", a més de ressaltar la seua relació amb els altres dos portaveus del govern local, Pere Fuset (Compromís) i Sandra Gómez (PSPV) i valorar la tasca d'edils com Sergi Campillo, Consol Castillo, Giuseppe Grezzi o Isa Lozano.

Preguntat per la relació amb els altres dos edils de VALC, María Oliver i Berto Jaramillo, Peris ha declinat parlar d'ells. "Com és ben sabut les relacions en el grup no han sigut l'adequades que haurien d'haver sigut. Mai he fet valoracions públiques en negatiu dels meus companys i preferisc no fer-les ara", ha respost.

Com a balanç de la gestió que ha desenvolupat en el consistori en els dos anys que ha estat com a regidor, Peris ha valorat les "iniciatives noves" per a "impulsar la participació ciutadana", per a aconseguir fons europeus i treballar en barris com el Cabanyal; la tasca de Las Naves per a potenciar la innovació amb una visió social, i les mesures per a millorar l'eficiència energètica.

Després d'açò, ha agraït la tasca dels funcionaris i la seua implicació per a "canviar les formes de treballar" en resposta a "nous reptes polítics". Peris ha apuntat que hi ha assumptes pendents com la revisió del reglament de participació i el funcionament de les juntes municipals de districte i ha agregat que se'n va amb "preocupació" respecte a la "situació social" en la qual es troben barris com Orriols, Benicalap o Natzaret.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento