Comunitat Valenciana

S'obri el termini per a sol·licitar les ajudes per a la instal·lació de sistemes d'autoconsum elèctric

  • Concedirà préstecs bonificats a interés 0% per a aquells projectes que suposen la incorporació de sistemes d'autoconsum elèctric.
  • L'objectiu és facilitar la incorporació d'este tipus de tecnologia en les empreses i municipis del nostre territori i s'emmarca dins del Pla AutoconsumE+.
  • Les ajudes es podran sol·licitar fins al pròxim 15 de setembre i el pressupost inicial ascendeix a 2,4 milions d'euros, segons la Generalitat Valenciana.
Instalación Fotovoltáica
Instalación Fotovoltáica
EUROPA PRESS/ENNERA-CONNERGY
Instalación Fotovoltáica

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), ha obert este dilluns el termini per a sol·licitar ajudes per a la implantació d'instal·lacions de l'autoconsum, dirigides empreses i entitats de la Comunitat. L'Ivace concedirà préstecs bonificats, és a dir, a interés 0%, per a aquells projectes que suposen la incorporació de sistemes d'autoconsum elèctric. El termini per a la presentació de sol·licituds es perllongarà fins al pròxim 15 de setembre i el pressupost inicial ascendeix a 2,4 milions d'euros, detalla el Govern autonòmic en un comunicat.

Es tracta d'una línia de préstecs bonificats a interés 0% i a retornar en fins a 10 anys en quotes semestrals, amb un import del préstec que podrà aconseguir els 300.000 euros. L'objectiu d'esta nova línia d'ajudes és facilitar la incorporació d'este tipus de tecnologia en les empreses i municipis del nostre territori i s'emmarca dins del Pla AutoconsumE+.

Un altre aspecte que cal destacar és que com a mostra de suport a la indústria local, l'Ivace solament finançarà les instal·lacions els equips principals de les quals estan fabricats en la Unió Europea. A més, l'Ivace no solament recolzarà les inversions pròpiament aquestes, sinó que el finançament cobrirà a més tots els costos de redacció de projecte, seguretat i salut i costos de tramitació administrativa i inscripció de les instal·lacions.

Els beneficiaris disposaran fins a l'1 de juny de 2018 per a executar i inscriure les instal·lacions en el corresponent registre. Este pla, tal com ha subratllat el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, "és conseqüència de la nostra aposta per l'autoconsum com a peça fonamental del nou model energètic que estem impulsant". "Amb el Pla AutoconsumE+ volem enviar un clar senyal a tota la societat valenciana; l'autoconsum és possible i este Consell aposta fermament pel seu impuls en tots els àmbits", ha destacat Climent.

Esta fórmula de finançament totalment bonificat facilita afrontar les inversions i anar cobrint progressivament les amortitzacions del crèdit amb els estalvis econòmics que la pròpia instal·lació genera. Esta modalitat de suport públic és molt més intensiva en pressupost que els incentius a fons perdut, però segons ha subratllat Climent, "l'Ivace ha fet un gran esforç per a la seua posada en servici basant-se en la seua aposta decidida per l'autoconsum".

Des de la Conselleria destaquen que són subvencionables les instal·lacions d'autoconsum basades en qualsevol font energètica renovable com la fotovoltaica, eòlica o biomassa/biogàs i que, així mateix, tenen cabuda tant les instal·lacions sense emmagatzematge com les quals compten amb sistemes d'emmagatzematge energètic (bateries).

Deduccions fiscals per a particulars

Al costat d'esta nova línia, també hi ha ajudes per a l'impuls de l'autoconsum en els habitatges particulars. Així, el Pla deI Impuls a l'Autoconsum estableix deduccions fiscals del 20% en el tram autonòmic, en vigor des del passat 1 de gener de 2017, que podran deduir-se en la campanya de la renda de l'any 2018. La base màxima de deducció és de 8.000 euros i no s'estableixen límits màxims en les bases de tributació a l'hora de determinar l'import de la deducció, a més de posseir altres avantatges que la fan molt versàtil quant a la seua aplicació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento