Comunitat Valenciana

El Palau de les Arts estrena ràdio pròpia per a reviure les millors òperes i espectacles

  • L'emissora retransmetrà sense interrupcions, a través del web del coliseu valencià, una selecció de les millors òperes i concerts dels seus 10 anys d'història.
  • El pròxim divendres comença la primera de les dues jornades de portes obertes programades per a costar la música simfònica a la ciutadania.
  • L'intendent del recinte, Davide Livermore, confia que esta edició supere les 5.000 persones que el passat any van passar per la jornada de portes obertes.
Una representació de 'La Bohème' del Palau dels Arts (arxiu)
Una representació de 'La Bohème' del Palau dels Arts (arxiu)
LES ARTS
Una representació de 'La Bohème' del Palau dels Arts (arxiu)

El Palau de Les Arts Reina Sofia de València acomiada este cap de setmana la temporada amb la inauguració d'una ràdio pròpia que retransmetrà els seus millors muntatges i dos jornades de portes obertes amb espectacles gratuïts en els quals Allex Aguilera descobrirà els secrets tècnics dels muntatges lírics, es podrà gaudir de l'òpera 'Bastià i Bastiana' de Mozart, conéixer la vida de la soprano valenciana Lucrezia Bori, escoltar l'Orquestra de la Comunitat Valenciana o ballar a ritme del dj Eduardo Díaz.

L'intendent del coliseu, Davide Livermore, ha presentat este dilluns les activitats del programa 'Nit a Les Arts', que s'aprofitarà per a posar en marxa 'Radio Les Arts', que, a través del web del coliseu valencià, retransmetrà sense interrupcions una selecció de les millors òperes i concerts representades en el Palau al llarg dels seus 10 anys d'història per a "crear memòria històrica".

Així, en www.lesarts.com es reproduirà de forma aleatòria i sense interrupcions una selecció de 17 òperes i 23 concerts simfònics. 'Aida', 'Nabucco' o 'La Traviata' de Verdi, 'La Bohéme' de Puccini; 'Fidelio' de Beethoven o 'Carmen' de Bizet són alguns dels títols amb les quals obrirà la programació d'esta ràdio que inclourà també concerts de "tots els estils". Estes retransmissions estaran precedides per una breu presentació de la data en la qual van representar en el Palau, del seu director i artistes. Livermore ha confiat que esta aposta personal per acostar l'òpera puga ampliar-se a la tardor amb nous muntatges i formats com entrevistes.

A més, el divendres comença la primera de les dos jornades de portes obertes amb les quals Les Arts compleix amb el seu "compromís fonamental" com a teatre públic d'oferir el major nombre d'activitat gratuïta ja que constitueix "la millor formar d'acostar la música simfònica i l'òpera a la ciutadania", que "senten a prop este teatre" i descobrisquen la "passió" amb la tots treballen en esta casa.

El director d'escena Allex Aguilera ha preparat un espectacle amb la seua "gràcia i elegància habitual" en el qual el públic, al llarg de 40 minuts, podrà descobrir com funciona la tecnologia escènica mentre artistes del Centre Plácido Domingo i el Cor de la Generalitat donen vida a una selecció dels millors moments de diferents òperes. Este muntatge es representarà a les 20.00; 20.50; 21.40, i 23.50 hores del divendres i dissabte i es podran arreplegar les entrades 30 minuts abans de cada funció.

Així mateix, el gran camió adaptat de 'Les Arts volant' per a transformar-se en un escenari mòbil capaç d'acollir una funció d'òpera en directe pararà a les 22.30 en la plaça Martín i Soler, en l'exterior del Palau, per a representar en valencià 'Bastià i Bastiana', una de les obres més emotives de Mozart, que va compondre quan tan sol tenia dotze anys, ara baix la direcció del propi Livermore. Este camió està recorrent diferents localitats de València gràcies a un acord amb la Diputació.

Per la seua banda, l'Orquestra de la Comunitat Valenciana actuarà en el restaurant Los Toros del Palau de Les Arts, a les 20.50; 21.50 i 23.50 sota la direcció de Sergio Alapont amb un concert de 40 minuts i entrada lliure. Este espai s'ha decorat per David Esteve que ha col·locat una escultura de Vicent Gasso. A més, en el vestíbul principal s'ha preparat una exposició sobre la musa que ha inspirat la imatge de Les Arts en esta temporada, la soprano valenciana Lucrezia Bori (1887-1960), recreada per l'artista valencià establit a Los Angeles Pepe Moreno.

Cada jornada acabarà en els Terrasses dels Palmeres amb una actuació del DJ Eduardo Díaz (NO-FROST) entre l'1.00 i les 2.00 de la matinada per a demostrar que Les Arts no viuen "en un museu sinó en el nostre temps" i que "esta casa està oberta a la contemporaneïtat", ha destacat el seu intendent. Livermore confia que esta edició supere les 5.000 persones que el passat any van passar per la jornada de portes obertes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento