Comunitat Valenciana

Fundació IVO presenta "per responsabilitat" la sol·licitud per a presentar-se a la licitació de l'activitat oncològica

  • VALÈNCIA, 10 (EUROPA PRESS)
Façana de la Fundació IVO
Façana de la Fundació IVO
FUNDACIÓN IVO
Façana de la Fundació IVO

La Fundació Institut Valencià d'Oncologia (IVO) ha presentat este dilluns "per responsabilitat i compromís amb els valencians" la sol·licitud per a la participació en la convocatòria de l'acció concertada per a la prestació assistencial integral oncològica de la Generalitat Valenciana.

El centre ha incorporat dos propostes de millores a la seua sol·licitud: sistematització d'un procediment entre la Fundació i la Conselleria per a "facilitar i agilitzar" la tramitació administrativa necessària per a sol·licitar l'autorització del pacient que acudix directament a la Fundació IVO sense derivació prèvia per part de cap facultatiu del sector públic i seguir oferint servici en el centre de diagnòstic precoç del carrer de l'Estrela, sense cost per a la Conselleria.

Segons ha informat l'entitat en un comunicat, el patronat ha adoptat esta decisió "per responsabilitat i compromís amb els valencians, per a seguir sent un aliat clau de la sanitat pública en la lluita contra el càncer en tots els seus vessants: prevenció, diagnòstic, tractament, investigació i docència", una tasca que exercix des de 1976 a través d'un centre hospitalari d'assistència integral oncològica.

El contingut de la proposta, firmada pel president de la Fundació, el doctor Antonio Llombart, "s'ajusta a les bases del plec publicat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i que establixen el nou marc de col·laboració amb l'IVO".

A més, d'acord amb la "dilatada" experiència de l'IVO en el tractament integral de pacients oncològics "des de fa més de 40 anys", l'entitat ha incorporat a l'oferta una sèrie de propostes "de millora" amb l'objecte de garantir "l'agilitat i la qualitat en els processos de diagnòstic i assistència, claus en el tractament de la malaltia".

La primera consistix en la sistematització d'un procediment entre la Fundació i la Conselleria "per a facilitar i agilitzar la tramitació administrativa necessària per a sol·licitar l'autorització del pacient que acudix directament a la Fundació IVO sense derivació prèvia per part de cap facultatiu del sector públic".

Donades les "especials característiques" de la malaltia neoplàsica i la necessitat d'un diagnòstic "ràpid" per al començament d'un tractament, així com l'aspecte psicològic que implica al pacient l'espera d'esta autorització, el procediment administratiu que es definisca no hauria de demorar-se més de 48-72 hores.

En segon lloc, planteja seguir oferint servici en el centre de diagnòstic precoç del carrer de l'Estrela, un centre "complementari a la sanitat pública des de fa més de 40 anys en l'objecte de la prevenció secundària en càncer", en el qual estan funcionant diferents programes de diagnòstic precoç.

Durant 2016, en estos programes es van realitzar un total de 38.490 revisions. L'IVO proposa mantindre i finançar estos programes, de manera que el servici de prevenció que l'IVO presta en este centre "no tindrà cost algun per a la Conselleria".

Amb açò, sol·licita donar la possibilitat als pacients que se'ls requerisca o"na confirmació diagnòstica per una sospita oncològica després d'esta revisió, que puguen ser atesos en l'IVO, si així ho sol·liciten, com a alternativa al seu departament sempre obtenint l'autorització prèvia del departament".

L'IVO vol reiterar el seu "ferm compromís" amb la Comunitat Valenciana i la intenció de "seguir sent un centre de referència en oncologia a la disposició de tots els valencians".

Sanitat va fer públiques a mitjan juny les condicions del concurs per a la prestació de l'acció concertada per a la prestació assistencial integral oncològica, una assistència que fins ara venia prestant l'IVO. Amb estes noves condicions, ara haurà de ser un professional de la xarxa pública qui autoritze derivar un pacient a l'entitat concertada.

A través d'estes condicions, la Conselleria de Sanitat preveu concertar l'assistència integral d'uns 30.000 pacients oncològics a l'any, un 15% d'ells casos nous i la resta seran pacients en tractament o seguiment, per un import d'uns 53,7 milions d'euros, amb caràcter orientatiu, ja que el preu real quedarà fixat pels servicis efectivament prestats.

L'acord d'acció concertada que se subscriga tindrà una durada inicial de tres anys des de la formalització, encara que podrà prorrogar-se de forma successiva, anual i de mutu acord fins a una durada màxima de 10 anys.

L'acord inclou des de la confirmació diagnòstica, el tractament oncològic i el seu seguiment posterior fins a un màxim de cinc anys i preveu que entre el 20 i el 25% del total de pacients atesos requerirà un ingrés hospitalari.

Així, les condicions establixen que, de forma general, la primera consulta no sobrepassarà els set dies naturals des de la data de petició d'atenció i l'inici de l'asitencia no superarà els 10 dies a partir de la data de la primera consulta. A més, l'entitat haurà d'informar cada mes a l'adminsitración dels temps de demora.

EXPERIÈNCIA I ESPECIALISTES

L'entitat que vullga concursar haurà de comptar amb experiència en este camp i almenys 113 especialistes i 100 llits, la mitat d'ells individuals. A més, tindrà un mínim de 10 llits UCI, 12 llits URPA, 40 locals de consultes externes, huit quiròfans, un quiròfan búnker, quatre boxes d'urgència i 30 llocs d'hospital de dia.

Entre els equips d'alta tecnologia, disposarà de tres TAC, dos ressonàncies magnètiques, dos gammacàmera, una angiografia per sostració digital, tres acceleradors de partícules, un SPECT, un PET, cinc ecògrafs, tres mamògrafs, un densitòmetre i un equip d'hemodiàlisi.

L'acció concertada inclou l'assistència integral dels pacients amb problemes oncològics que residixen i formen part de la població protegida dels departaments de salut de la Comunitat amb cobertura pública. El Consorci Hospital General de València s'ha adherit a este acord i els gestors dels departaments de gestió privada podran també adherir-se.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento