Comunitat Valenciana

El Consell sobre la suspensió del copagament: "Si la incertesa dels més febles fa feliç al Govern, felicitats"

  • El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha lamentat este divendres la decisió del TSJCV d'anul·lar els decrets de la Conselleria de Sanitat d'ajudes al copagament farmacèutic i ortoprotèsic per a pensionistes i persones amb discapacitat, que havien sigut recorreguts per l'Administració de l'Estat. "Si fa feliç al Govern d'Espanya veure com se sumix en la incertesa als nostres ancians o persones més febles, felicitats al Govern d'Espanya", ha manifestat.

Alcaraz s'ha realitzat estes declaracions en la roda de premsa posterior el Ple del Consell, en ser preguntat per la resolució del TSJCV que estima el recurs presentat pel Govern central en entendre que els decrets de la Generalitat "incomplixen el mandat constitucional" i "desvirtuen" la finalitat de les subvencions ja que no "fixen els pressupostos econòmics que han de posseir" els beneficiaris per a poder accedir a estes ajudes. No obstant açò, esta sentència no és ferma i contra ella cap un recurs.

Després de conéixer la decisió del tribunal, el conseller ha lamentat "una vegada més, l'interés del Govern d'Espanya a bloquejar iniciatives desenvolupades per la Generalitat que no tenen un cost excessiu i que presten uns servicis de pura humanitat amb alguns dels sectors de la societat que pitjor ho estan passant entre altres coses per la falta de finançament provocat pel propi Govern d'Espanya".

No obstant açò, ha avançat que "s'està ultimant un recurs de cassació" contra la decisió del tribunal i ha llançat un "missatge clarament tranquil·litzador: les ajudes al repagament farmacèutic i otroprotèsic estan plenament vigents, és a dir, ningú se'n va a quedar sense ajudes en este moment".

D'acord amb les consultes preliminars a l'Advocacia de la Generalitat, ha explicat, la sentència no afecta "en cap cas" a les ajudes actuals de l'any 2017 ni a les aportades en 2016, que ja han sigut executades i "no se'n van a alterar", ha insistit.

Alcaraz ha recordat que la sentència "no és ferma" i ha destacat que el text assenyala que "no existix desviació de poder" i "reconeix la legitimitat i competència de la Generalitat per a concedir ajudes per a estos tractaments en situació de necessitat". No obstant açò, hi ha "algunes qüestions tècniques que porten a suspensió per part del TSJ i nosaltres, com sempre fem, acatem la sentència, amb independència que puguem discrepar en algun dels extrems", ha puntualitzat.

En este sentit, ha assenyalat que si allò en el que es poguera fonamentar una sentència contrària a les ajudes del Consell fóra l'absència d'algun requisit que justificara l'ajuda, "ens pareix que hi ha casos de necessitat econòmica flagrant, per exemple el cas dels pensionistes que si tenen rendes inferiors a 18.000 euros anuals, ens pareix una causa més que justificada". De fet, "esta és una línies on presumiblement els servicis jurídics de la Generalitat articularan el seu recurs", ha avançat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento