Comunitat Valenciana

García (PSPV) presenta una queixa contra l'ús de la condició d'alt càrrec del Consell en defensa d'una candidatura

  • El representant de la candidatura de Rafa García a la Secretaria General del PSPV, Salvador Soler, ha sol·licitat que es requerisca als alts càrrecs del Consell "una clara diferenciació entre la gestió de les seues respectives àrees de responsabilitat autonòmica i el procés intern" del partit per a garantir la imparcialitat del procés de primàries.
Rafa García
Rafa García
EUROPA PRESS
Rafa García

En un comunicat, Soler ha assenyalat que l'ús de la condició d'alt càrrec del Consell per a la defensa d'una candidatura "podria suposar una vulneració del principi d'igualtat d'oportunitats que ha de regir este procés".

Per eixe motiu, ha sol·licitat que, "en la línia de les directrius establides pel Congrés Federal sobre les garanties d'imparcialitat dels càrrecs orgànics en un procés de primàries, s'aplique també eixe principi ètic als alts càrrecs de la Generalitat".

Soler ha presentat una queixa oficial davant el Comité de Garanties i el Comité Organitzador del Congrés i ha remarcat: "El procés de primàries és una oportunitat per a donar exemple de democràcia interna, per la qual cosa és necessari que existisca una diferenciació entre càrrec públic i orgànic, una situació que segons el parer d'esta candidatura no s'ha produït fins al moment i que ha de modificar-se per a garantir la igualtat d'oportunitats en este procés i preservar la credibilitat de la Generalitat".

"La Generalitat és la institució de totes les valencianes i els valencians, i no ha de ser utilitzada en la defensa d'una candidatura d'un procés orgànic", ha assenyalat Soler. "Est és un procés intern, no unes eleccions autonòmiques, i confondre per part dels alts càrrecs la institució i el partit pot suposar un minvament de credibilitat per part de la ciutadania en la Generalitat", ha afegit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento