Puig anuncia la decisió del Consell d'escometre la segona fase de Parc Sagunt
Puig anuncia la decisió del Consell d'escometre la segona fase de Parc Sagunt GVA

Així ho ha indicat el cap del Consell en l'acte d'entrega de les obres del sector UE4 de Parc Sagunt a les empreses adjudicatàries, on ha assegurat que els fets han demostrat que "el sector públic no ha de ser un espectador passiu, sinó que ha de tindre un paper fonamental d'impuls", segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Puig ha recordat que el parc industrial "pareixia un desert, un d'eixos elefants blancs que ens hem trobat", i ha destacat que "gràcies a l'esforç de tots, ja no és una quimera, sinó una realitat que serà un motor econòmic per a la Comunitat".

En l'acte, al qual també ha assistit el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, Puig ha recordat la necessitat d'impulsar unes infraestructures que potencien la indústria, com la connexió ferroviària entre Bilbao i Sagunt i la del Corredor Mediterrani que, segons ha puntualitzat, és el que passa "pel litoral"

Per açò, ha demanat augmentar la velocitat d'execució d'estes línies fèrries. "Hem d'anar més ràpid", ha indicat. "No invertir en el corredor mediterrani i en el corredor càntabre-mediterrani és un problema econòmic", perquè "és més car no invertir que invertir", ha alertat.

El 'president' també ha volgut destacar l'aprovació en el ple del Consell d'este divendres l'avantprojecte de Llei de Gestió, Modernització i Promoció d'Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana, que pretén potenciar un sòl industrial competitiu. "Un dels fets diferencials que tindrà la Comunitat en el seu procés de reindustrialització serà la qualitat de polígons i parcs empresarials", ha assenyalat Puig, qui ha recalcat que és "un projecte pioner en tota Espanya".

UN PIB INDUSTRIAL DE QUASI EL 20%

Respecte a la voluntat del Consell de reindustrializar el territori valencià ha indicat que s'ha aconseguit en els últims anys un PIB industrial de quasi el 20%. "Durant els anys de la bambolla immobiliària, quan es va decidir posar tots els ous en el cistell de l'especulació, arribem a baixar fins al 13%", ha assenyalat per a remarca que ara està en quasi el 20%.

Davant esta situació i atés que "les coses van millor", Puig ha subratllat que ha d'haver-hi un reflotament dels salaris.

"ESTABILITAT PRESSUPOSTÀRIA"

Per la seua banda, el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha apel·lat a projectes polítics "estables" que generen confiança per a atraure inversió estrangera i empreses que afavorisquen la creació de llocs de treball, segons ha informat delegació de Govern en un comunicat.

Ha destacat la inversió de prop de 138 milions d'euros, a parts iguals entre el Govern i la Generalitat, per a convertir Parc Sagunt en un pol d'atracció d'empreses i creació d'ocupació. "Parc Sagunt és exemple d'integració entre un àrea empresarial i industrial i una zona d'alt valor mediambiental", ha afirmat.

Al seu juí, l'èxit d'este parc empresarial és fruit de la col·laboració entre Administracions i empresaris i del "treball conjunt" que és "important per al progrés econòmic i social i que ha de ser la guia de la nostra tasca com a responsables polítics. Avançar i apostar per enclavaments estratègics com este.

Moragues ha assenyalat que el Govern "creu en este projecte i va seguir treballant per a impulsar este enclavament estratègic on es puguen instal·lar cada vegada més empreses". "El creixement econòmic i la creació d'ocupació exigix afermar un sector industrial fort i competitiu, capaç d'adaptar-se a l'economia globalitzada i al repte digital", ha afirmat.

Així mateix, ha destacat la fortalesa exportadora i industrial dels empresaris valencians i, en este sentit, ha recordat que la indústria ha sigut el sector on més ha baixat l'atur en termes relatius, amb un descens mensual del 3,37% i un total de 1.936 persones parades menys, en l'últim mes.

"Una dada d'especial rellevància en un sector que considerem estratègic per la ferma aposta que des del Govern d'Espanya estem realitzant per la reindustrialització del nostre territori, per a garantir la creació d'ocupació estable i de qualitat", ha conclòs.

Consulta aquí más noticias de València.