Comunitat Valenciana

El Consell creu que el viatge d'Oltra a Mitjà Orient està "absolutament justificat" i veu "infundades" les crítiques

  • El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha defès este divendres el viatge de la vicepresidenta, Mónica Oltra, a Mitjà Orient, per a veure l'estat de la cooperació valenciana en la zona i mostrar la "solidaritat del poble valencià" davant la situació que allí es viu. Al seu juí, està "absolutament justificat" i les crítiques són "infundades".
Mónica Oltra visita la Franja de Gaza
Mónica Oltra visita la Franja de Gaza
GVA
Mónica Oltra visita la Franja de Gaza

Així ho ha assenyalat Alcaraz en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en la qual ha actuat com a portaveu en substitució d'Oltra. Ha detallat sobre les crítiques del PP a l'absència de la consellera en el ple de les Corts que es va comunicar la impossibilitat d'assistir fa un mes i en dos anys "sol ha faltat a dos plens".

Alcaraz ha explicat que "no té sentit" dir que Oltra va a estar 14 setmanes sense acudir a les Corts perquè s'omet en eixe raonament que existix un període de vacances parlamentàries.

Segons ha explicat, al final d'este viatge -que ha emmarcat en una qüestió d'"humanitat"- Oltra demanarà com ha fet en anteriors ocasions comparéixer en la Comissió d'Assumptes Europeus de les Corts per a donar detalls.

No obstant açò, ha assenyalat que malgrat que la primera petició es va produir fa nou mesos, encara no ha sigut citada i li correspon fer-ho a la vicepresidenta de la comissió, la 'popular' Eva Ortiz. Des d'octubre de 2016 no es reunix, ha lamentat el conseller de Transparència.

També ha assegurat que les despeses d'este viatge -al qual va ser convidada en el mes de gener per l'Agència de Nacions Unides per als Refugiats de Palestina a Orient Pròxim (UNRWA)- estaran disponibles en el Portal de Transparència.

Davant les crítiques del PP al viatge, ha admès que en anteriors legislatures no era "normal" que els viatges d'alts càrrecs anaren a llocs "amb intensitat humanitària" i s'ha referit als desplaçaments de l'expresident Alberto Fabra a Brussel·les, Londres, Berlín o París.

Sobre esta última destinació, ha recordat el viatge a Roland Garros i ha assenyalat que es va demanar informació en Corts sobre el finançament del mateix i finalment van ser els tribunals els que van obligar el Consell anterior a proporcionar-la a l'oposició.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento