El Consell creu que el viatge d'Oltra a Mitjà Orient està "absolutament justificat" i veu "infundades" les crítiques
El Consell creu que el viatge d'Oltra a Mitjà Orient està "absolutament justificat" i veu "infundades" les crítiques GVA

Així ho ha assenyalat Alcaraz en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en la qual ha actuat com a portaveu en substitució d'Oltra. Ha detallat sobre les crítiques del PP a l'absència de la consellera en el ple de les Corts que es va comunicar la impossibilitat d'assistir fa un mes i en dos anys "sol ha faltat a dos plens".

Alcaraz ha explicat que "no té sentit" dir que Oltra va a estar 14 setmanes sense acudir a les Corts perquè s'omet en eixe raonament que existix un període de vacances parlamentàries.

Segons ha explicat, al final d'este viatge -que ha emmarcat en una qüestió d'"humanitat"- Oltra demanarà com ha fet en anteriors ocasions comparéixer en la Comissió d'Assumptes Europeus de les Corts per a donar detalls.

No obstant açò, ha assenyalat que malgrat que la primera petició es va produir fa nou mesos, encara no ha sigut citada i li correspon fer-ho a la vicepresidenta de la comissió, la 'popular' Eva Ortiz. Des d'octubre de 2016 no es reunix, ha lamentat el conseller de Transparència.

També ha assegurat que les despeses d'este viatge -al qual va ser convidada en el mes de gener per l'Agència de Nacions Unides per als Refugiats de Palestina a Orient Pròxim (UNRWA)- estaran disponibles en el Portal de Transparència.

Davant les crítiques del PP al viatge, ha admès que en anteriors legislatures no era "normal" que els viatges d'alts càrrecs anaren a llocs "amb intensitat humanitària" i s'ha referit als desplaçaments de l'expresident Alberto Fabra a Brussel·les, Londres, Berlín o París.

Sobre esta última destinació, ha recordat el viatge a Roland Garros i ha assenyalat que es va demanar informació en Corts sobre el finançament del mateix i finalment van ser els tribunals els que van obligar el Consell anterior a proporcionar-la a l'oposició.

Consulta aquí más noticias de València.