Els talls en tres línies del metro de València per una avaria afecten a uns 40.000 viatgers
Els talls en tres línies del metro de València per una avaria afecten a uns 40.000 viatgers BIEL ALIÑO

Una avaria en la catenària ocorreguda aquest dijous al matí en el tram comprés entre les estacions d'Àngel Guimerà i Túria va obligar a tallar durant cinc hores tres importants trams de les línies 1, 2 i 7 del metro de València, la qual cosa va forçar el desallotjament d'estacions i va afectar a milers de viatgers que utilitzen aquests recorreguts.

En concret, segons les estimacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), la incidència va afectar a unes 40.000 persones, entre usuaris que en aqueixos moments van haver d'abandonar les instal·lacions del suburbà i aquells que no van poder fer ús dels trams tallats durant tot el matí.

Fonts de l'empresa pública van explicar que el "problema tècnic" es va iniciar passades les 9.00 hores del matí, però per a la seua reparació va ser necessari un tall de tensió elèctrica que, en funcionar per trams, va acabar afectant a més estacions i línies.

Així, van romandre sense circulació des de les 10.30 fins a aproximadament les 14.30 hores els trams compresos entre Empalme i València Sud de les línies 1 i 2, és a dir, tot el branc subterrani d'aquests dos itineraris en la ciutat de València, així com el tram comprés entre Bailén i València Sud de la línia 7. Aquestes mateixes fonts van reconèixer que l'afecció per als usuaris va ser "important" a causa de la longitud dels trams tallats.

La situació es va complicar amb el tancament a la circulació del tram entre Empalme i València Sud, ja que impedia als usuaris no solament desplaçar-se d'un extrem a un altre de les línies 1 i 2, sinó realitzar cap desplaçament als viatgers amb origen i destinació en estacions de la ciutat.

D'aquesta manera, sí que va haver-hi circulacions, per exemple, entre Llíria i Bétera i l'estació d'Empalme, així com en el tram sud entre Vilanova de Castelló i València Sud, però el nombre d'usuaris d'aquests trajectes no és comparable al del tram urbà, sobretot tenint en compte que els usuaris no podien arribar fins al centre de la ciutat pels esmentats parades en la circulació ocasionades pel tall de tensió per a reparar l'avaria.

Servei reduït durant l'estiu

Per si no fos poc, el servei de FGV s'ha reduït des de dilluns passat entre un 25% i un 30% respecte als dies laborables de la resta de l'any amb motiu de l'entrada en vigor de l'horari d'estiu. Segons l'empresa, hi ha menys demanda, i funcionen com un dissabte.

Consulta aquí más noticias de València.