Comunitat Valenciana

Puig destaca que en dos anys ha augmentat un 15% la inversió en servicis públics

  • El president assegura que ara hi ha 61 llits hospitalaris més que quan va entrar a governar en estiu de 2015.
  • Puig ha defés que es destina cada dia 32,8 milions d'euros a despesa social per a garantir els servicis bàsics fonamentals.
  • Hi haurà reforços en 97 centres d'atenció primària i s'obriran 32 consultoris auxiliars en localitats turístiques aquest estiu.
Hospital La Fe
Hospital La Fe
GVA
Hospital La Fe

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha destacat este dijous que el Consell en dos anys de legislatura ha augmentat el conjunt de les inversions dels servicis públics un 15% i ha incrementat en 61 els llits oberts en els centres hospitalaris. "Els ciutadans tenen garantida la prestació dels servicis públics", ha subratllat. Així ho ha indicat Puig en la sessió de control d'este dijous, en ser preguntat per la síndica del PPCV, Isabel Bonig, sobre com afronta el Consell la prestació de servicis públics als ciutadans durant les vacacions d'estiu, on ha remarcat que l'actual govern valencià està revertint la "situació de retallades que va deixar el PP".

Sobre este tema, Puig ha defés que es destina cada dia 32,8 milions d'euros a despesa social per a garantir els servicis bàsics fonamentals, la qual cosa suposa quatre milions més cada dia respecte a quan Bonig era consellera en l'anterior legislatura del PP. Així mateix, ha destacat que en dos anys s'han augmentat els servicis bàsics fonamentals i es dediquen "més recursos que mai".

En este sentit, ha apuntat que mentre en Sanitat el PP va retallar a l'estiu el pla de vacacions un 17,63%, ara ha augmentat un 7%, així com ha destacat que enguany en programes de substitucions i reforços es realitzaran 7.600 contractes, un 4,3% més.

Cobertura sanitària estival

Així mateix, ha indicat que la cobertura hospitalària al juliol serà del 91%, a l'agost del 85% i al setembre del 90%; hi haurà reforços en 97 centres d'atenció primària i s'obriran 32 consultoris auxiliars en localitats turístiques. "Els valencians tenen garantit el dret a la salut també a l'estiu", ha dit. A més, ha destacat que les famílies amb persones majors podran acollir-se al 'Bono Respire', mentre que en educació els professors interins que treballaven tot l'any també cobraran a l'estiu. "Això és un element fonamental per a la dignificació dels professionals", ha subratllat.

Puig ha recordat que la Comunitat està infrafinanciada i ha valorat que, a pesar d'açò, s'han augmentat els servicis socials tot l'any enfront de l'estat del benestar "abandonat" que hi havia amb el PP .

Sobre este tema, Bonig ha enlletgit a Puig que el Consell no conega el 71% dels 542 municipis que hi ha a la Comunitat i ha reprovat el viatge a Palestina de la vicepresidenta Mónica Oltra, a la qual ha qualificat de "consellera viatgera", i ha acusat de "faltar al decor" de les Corts en fugir "per a no donar explicacions". Per açò, ha indicat que el PPCV va a exigir que tinga preferència les Corts enfront de l'agenda de cada conseller.

Bonig ha assenyalat que els consellers del PSPV "fan poc però estan" mentre que ha considerat que els de Compromís "van de problema en problema". Al seu juí, el "més greu" de les polítiques dutes a terme és en matèria educativa i la suspensió del decret de plurilingüisme.

"Ja advertirem que el decret portaria problemes perquè era imposició, però el conseller diu que no passa res, Oltra se'n va de vacances i vosté diu que s'haurà de complir la sentencia -suspensió- i els tribunals diuen que el decret no està vigent. Jo li vaig escriure una carta el divendres i em va contestar ahir supose que per a salvar el 'match point' de hui, però li seguisc estenent la mà", ha manifestat per a advertir que els professors estan en una situació de "desassossec" entre el professorat i els pares.

Sobre este tema, el conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha acusat el PP de portar al parlament valencià "fantasmes" i ha indicat que el seu departament "posa orde" on abans hi havia "caos", al mateix temps que ha assenyalat que les instruccions d'inici de curs s'enviaran la setmana que ve.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento