Comunitat Valenciana

Puig assegura que l'Estat deu a la Generalitat 360 milions per assistència sanitària a desplaçats

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat este dijous que l'Estat deu a la Comunitat Valenciana 360 milions d'euros per l'atenció sanitària que es presta en la regió a ciutadans desplaçats d'altres comunitats, després que el portaveu de Podem en les Corts, Antonio Montiel, li retraguera la "desatenció" a les famílies valencianes per a reforçar l'assistència en zones turístiques.
Metge
Metge
PIXABAY
Metge

En la sessió de control al 'president', Montiel ha retret a l'Executiu valencià incompliments en qüestions com l'eliminació de barracons, la refundació del Servef o el "bloqueig" del programa Fes Cultura, i ha assenyalat que el pla assistencial d'estiu de Sanitat conté un error, que "la major part de les famílies valencianes no es desplaça", amb el que es genera una "desatenció" a estes persones per a atendre turistes sense que "després es recupere els diners".

Puig ha recordat que "tots els indicadors han millorat" però no vol "cap triomfalisme" perquè "hi ha un problema de maquinària", al no haver-hi suficients empleats públics, la qual cosa genera els "embossos".

Segons ha dit, "una de les grans i greus hipoteques" que va trobar fa dos anys el Consell va ser la de "una administració antiquada, oxidada i desmoralitzada", amb una pèrdua de més de 5.000 llocs de treball des de 2008, un 30%, per la "sequera de convocatòries" d'ocupació pública i les "restriccions imposades pel Govern central".

Així, si l'administració ha funcionat en els últims anys "ha sigut exclusivament per la professionalitat dels seus integrants" però queden "molts expedients paralitzats per falta de personal".

Davant esta situació, el full de ruta passa per consolidar i augmentar el capital humà, enfortir l'organització i generar una nova administració valenciana electrònica i sense papers.

Ha recordat que des de la Conselleria de Justícia i Administració Pública es convocaran 2.830 places en els pròxims anys, i hi haurà també 5.000 places per a cossos docents i 3.600 per a sanitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento