Comunitat Valenciana

Els il·lustradors valencians celebren els 20 anys d'APIV amb una exposició commemorativa

  • La mostra podrà visitar-se fins al divendres 8 de setembre, en horari de dilluns a divendres de 10.30 a 14.00 i 17.00 a 21.00 h. en la Galeria Pepita Lumier.
  • L'entitat lluita pels drets dels autors, la promoció i la visibilitat de la il·lustració, l'assessorament i l'aprenentatge mutu entre els i les professionals.
  • Exhibeix creacions d'una selecció d'integrants de l'associació, entre els quals destaquen Paco Roca, Sento, Cristina Durán o María Herreros, entre altres.
IL·LUSTRACIÓ DE LINA VILA
IL·LUSTRACIÓ DE LINA VILA
LINA VILA
IL·LUSTRACIÓ DE LINA VILA

La Galeria Pepita Lumier de València inaugurarà el pròxim 13 de juliol una exposició que celebra els 20 anys d'història de l'Associació Professional d'Il·lustradors Valencians (APIV) i ho farà amb una selecció de treballs que els seus socis han presentat al llarg d'estes dos dècades.

Així, l'exhibició reunirà creacions d'una sèrie d'autors seleccionats d'entre els quasi 250 que pertanyen a APIV, com Paco Roca, Sento, Cristina Durán, María Herreros, Paco Giménez, Carlos Ortin, Elías Taño, Núria Tamarit, Xulia Vicente, Malota, Miguel Ángel Giner Bou, Marta Antelo, José Luis Ágreda, Pablo Auladell, Nacho Casanova, David Belmonte, Ada Diez, Fran Parreño, Luis Demano, Stygryt, Beatriz Martí, Irene Fenollar i César Barceló.

Figuren també en esta llista Julia Cejas, Carmela Mayor, Sergio Córdoba, Esteban Hernández, Calo, Oliveiro Dumas, Antonio Ballesteros, Lydia Sánchez, Ramón Marcos, Incha, Rubén Gil, Jesús Huguet o Paulapé, entre d'altres.

'APIV-20 anys' proposa d'esta manera "un viatge pel talent i la creativitat dels il·lustradors i les il·lustradores que han passat per l'associació, una mostra del compromís amb la professió i, també, del compromís amb la cultura i amb la societat".

L'exposició reflecteix el treball del col·lectiu "per a mantindre els pilars que la van fer nàixer: la lluita pels drets dels autors, la promoció i la visibilitat de la il·lustració, l'assessorament i l'aprenentatge mutu entre els i les professionals i altres lluites que han fet seues, com per exemple la promoció del valencià i la defensa de la igualtat de gènere", destaquen des de l'entitat. Per açò, animen a què esta mostra servisca per a "brindar per, almenys, altres 20 anys més".

Amb esta activitat, la galeria Pepita Lumier tanca així la seua temporada 2016- 2017, seguint amb el seu "compromís de donar visibilitat al treball artístic dels il·lustradors de la nostra Comunitat i pensant en la contribució a la professionalització del sector i l'activitat, des de la comesa expositiva", subratlla l'espai cultural.

La mostra podrà ser visitada fins al divendres 8 de setembre, en horari de dilluns a divendres de 10.30 a 14.00 i 17.00 a 21.00 hores.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento