Peris advoca per un "debat seré" sobre un canvi de portaveu de València en Comú en l'Ajuntament de València

  • El portaveu de València en Comú (VALC) en l'Ajuntament de València, Jordi Peris, ha advocat per un debat "profund i seré" sobre un possible canvi en el portaveu del grup municipal en el consistori, després de la proposta de Podem que es duga a terme.
El regidor de Participació, Jordi Peris, en la roda de premsa
El regidor de Participació, Jordi Peris, en la roda de premsa
EUROPA PRESS

Així ho ha indicat en un comunicat després que el secretari general de Podem a València, Jaime Paulino, en unes declaracions a València Plaza, haja presentat una proposta en la qual insta a "considerar una rotació en el portaveu" del grup municipal, coincidint amb l'ecuador de la legislatura.

Sobre este tema, Peris ha indicat que és una proposició "legítima" i que es planteja "en l'espai orgànic adequat, que és la taula de coordinació". "Espere que amb esta iniciativa, per fi, totes aquelles persones que han estat intrigant en l'ombra sobre este assumpte durant massa temps, dediquen tots els seus esforços a allò para el que realment vam vindre ací, que és fer política municipal per a millorar la ciutat", ha criticat.

Segons el parer de Peris, els arguments de la proposta són "coherents": "Des d'una perspectiva feminista com la que estem intentant aplicar en totes nostres polítiques, és, sens dubte, important que els llocs de responsabilitat de la nostra pròpia estructura, no solament la institucional, també l'orgànica, siguen ocupats per dones, i que estos càrrecs siguen rotatoris és una millor pràctica democràtica, perquè ací ningú hem vingut a ocupar les butaques".

Així, ha instat a què el debat sobre el canvi de portaveu siga "profund i seré en el si de València en Comú" i ha defès que es tracta d'una decisió que "haurà de prendre's sense personalismes i en funció de qual és la millor opció per al desenvolupament del projecte polític i del programa de València en Comú".

Per a Peris, donada la transcendència de la decisió, "en última instància, haurà de ser ratificada per una Assemblea ciutadana".

Comunitat Valenciana

Mostrar comentarios

Códigos Descuento