Expedient i sanció de 10.000€ per al metge de la Ribera que va fer proves a xiquets sense autoritzar

  • Per a Carmen Montón, és "una mala praxi i un abús de confiança silenciat per la gerència de la Ribera, l'única reacció de la qual va ser amonestar el cap de servici denunciant".
  • Les proves van consistir en l'estimulació de diferents nervis "sense indicació mèdica, sense justificació clínica i sense benefici per al pacient", explica la consellera.
  • "El que ha passat és molt greu perquè s'ha utilitzat la confiança de les persones que deixen allí els seus fills", declara la diputada de Compromís Isaura Navarro.
Imagen de archivo del Hospital de la Ribera
Imagen de archivo del Hospital de la Ribera
HOSPITAL DE LA RIBERA

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha explicat este dimecres que la direcció territorial de València ha iniciat un expedient sancionador, qualificant els fets de falta greu i amb una sanció de 10.000 euros, al metge que va fer proves a 19 xiquets sense autorització de les famílies i aprofitant la sedació obligada per altres proves que sí els havien sigut prescrites als menors. Este expedient es troba en fase d'al·legacions.

En una resposta en el ple de les Corts, Carmen Montón ha explicat que este cas és "una mala praxi i un abús de confiança silenciat per la gerència de la Ribera, l'única reacció de la qual va ser amonestar el cap de servici denunciant dels fets".

Ha indicat que l'obligació de Sanitat és "vetlar pels drets sanitaris de les persones" i especialment en el cas dels menors, per la qual cosa també ha oferit per escrit als pares dels xiquets afectats la informació i s'ha posat a la seua disposició, ha verificat que el cessament d'estes proves i ha posat els fets en coneixement de Fiscalia. "Són fets que en cap cas poden produir-se en l'àmbit sanitari", ha insistit.

Segons ha recordat, Sanitat va rebre la denúncia del sindicat mèdic SIMAP, que alertava de l'execució de proves de caràcter experimental i fora d'assajos clínics i sense autorització dels pares a menors de 3 anys. L'Alta Inspecció va verificar els registres assistencials i va confirmar que s'havien realitzat proves a 19 pacients menors de tres anys durant els anys 2014, 2015 i 2016 mentre estaven calmats per a realitzar-los proves diagnòstiques prescrites per pediatria. Les proves van consistir en l'estimulació de diferents nervis "sense indicació mèdica, sense justificació clínica i sense benefici per al pacient", i tampoc constaven en la història clínica dels menors, ha dit Montón.

La diputada de Compromís Isaura Navarro, que ha formulat la pregunta, ha assenyalat que este cas ha eixit a la llum perquè el Consell "no és amiguet de l'ànima de Ribera Salut" i ha facilitat la informació, i ha lamentat que l'"hospital de referència del PP" haja utilitzat menors "com a cobais". "El que ha passat és molt greu perquè s'ha utilitzat la confiança de les persones que deixen allí els seus fills, els han utilitzat per a proves innecessàries baix sedació", ha remarcat la diputada, que ha indicat que este és "un exemple més" que evidencia la necessitat d'"acabar amb este model a porta tancada".

Comunitat Valenciana

Mostrar comentarios

Códigos Descuento