L'AVL i l'IRL impulsen una estada lingüística d'estiu a València amb estudiants de 15 universitats europees

  • L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), per tercer any consecutiu, organitza l''Estada lingüística d'estiu' a València, dirigida a alumnes dels lectorats de llengua i cultura valenciana, cofinançats per la Generalitat, en les universitats d'Amiens, Cambridge i Torí. A més, en esta edició s'amplia en altres universitats europees i espanyoles -fins a un total de 15- amb la incorporació de l'Institut Ramon Llull (IRL), informa l'ens normatiu del valencià.
Curs d'Estiu de l'AVL 2016
Curs d'Estiu de l'AVL 2016
AVL

L'estada d'estiu reunirà un grup de vint estudiants, del 10 al 21 de juliol, en la seu del Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València, institució que col·labora des del primer any en esta experiència lingüística i d'aproximació a la realitat actual i històrica del territori valencià amb un elaborat programa lingüístic i cultural.

Un altra novetat és la incorporació de l'Institut Ramon Llull al projecte iniciat per l'AVL, la qual cosa comporta "la potenciació del curs i l'augment del nombre d'alumnes i lectorats", destaca l'Acadèmia en un comunicat.

Així, enguany s'incorporen estudiants de les universitats de Belgrad, Blanquerna, Bristol, Brno, Budapest, Granada, Jaguelonica, Nàpols, Potsdam, Praga, Santiago de Compostel·la i Sant Petersburg.

El programa inclou vint-i-set hores de classe de llengua impartides pels professors Adrià Castell i Pau Sanchis. Igualment,

participaran els acadèmics Artur Ahuir, Emili Casanova i Josep Palomero en les sessions de literatura i cultura valenciana, mentre que Josep Vicent Frechina i l'actor Alfred Picó ho faran per a parlar sobre la cançó i el teatre en valencià, respectivament.

L'estada inclou diferents recorreguts guiats per la ciutat de València i una visita al Monestir de Sant Miquel dels Reis, seu de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, on els alumnes seran rebuts pel president de la institució normativa, Ramon Ferrer. El programa té

previstes excursions a Sagunt i a l'Albufera, visites a museus i l'assistència a algun espectacle teatral.

Comunitat Valenciana

Mostrar comentarios

Códigos Descuento