Comunitat Valenciana

Condemnen un home a 13 anys de presó per intentar matar amb un destral l'encarregada d'un bar en el qual va robar

  • La secció tercera de l'Audiència Provincial de València ha condemnat un home a 13 anys de presó per intentar matar amb un destral l'encarregada d'un bar en el qual va robar. El condemnat era reincident i ja va complir presó per un altre robatori amb violència.
Ciutat de la Justícia de València
Ciutat de la Justícia de València
EUROPA PRESS
Ciutat de la Justícia de València

Així consta en la sentència, en la qual el tribunal li imposa esta pena per un delicte d'homicidi en grau de temptativa i un altre de robatori amb violència en les persones, concorrent en este últim la circumstància agreujant de reincidència. Al costat de la pena de presó, també haurà d'indemnitzar amb quasi 25.000 euros els hereus de l'agredida.

Els fets es remunten al 23 de maig de 2015, quan el condemnat es va personar en un bar de València, situat en el carrer Alfambra, i es va dirigir a l'encarregada, que es trobava després de la barra. Li va exigir l'entrega de diners i després va començar a colpejar-la en el cap amb la part posterior d'un destral.

Una vegada la va deixar inconscient, va fracturar la màquina escurabutxaques amb el destral i un tornavís i va sostraure la suma de 500 euros. Va agafar també el telèfon mòbil de la víctima i un altre que hi havia per allí, així com altres efectes, i va causar danys en gots i botelles del local. Posteriorment va eixir fugint a bord d'una bicicleta tot terreny de color platejat.

Com a conseqüència dels colps rebuts, la víctima va patir traumatisme cranioencefàlic, així com altres hematomes i lesions de les quals va tardar a curar 211 dies, 32 d'ells amb estada hospitalària. Els danys causats en el bar i els efectes sostrets es van valorar en 1.343,50 euros.

Durant el juí, segons arreplega el tribunal, no va haver-hi "dubtes" de l'agressió patida per la víctima i, de fet, no es va qüestionar per la defensa la forma en la qual aquella va ser assaltada quan es trobava en l'establiment que regentava el seu marit.

La qüestió litigiosa es va centrar en la identificació de l'acusat. Però sobre este tema, un testimoni va relatar "de forma precisa i detallada" com, alertat pels crits d'una dona que provenien de l'interior d'un bar, es va acostar a l'establiment i va mirar per una de les seues finestres. Va observar que en el sòl es trobava tombada una dona sagnant i, al costat, un home amb un destral que intentava agafar diners de la caixa registradora.

En eixe moment el testimoni li va preguntar què feia, però este "ni el va mirar". L'home va declarar que va cridar a la Policia i va demanar auxili a alguns usuaris de la via sense èxit. Va optar per tornar al bar i situar-se al costat d'un contenidor, on va romandre sentint els colps. Finalment va dir haver vist eixir l'agressor que portava posades unes ulleres de sol i que fugia en una bicicleta tipus muntanya, color platejat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento