Juegaterapia convertix Pediatria de la Fe de València en una selva a través d'il·lustracions
Juegaterapia convertix Pediatria de la Fe de València en una selva a través d'il·lustracions FUNDACIÓN JUEGATERAPIA

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha visitat este dimecres la nova imatge que lluïxen estes instal·lacions, gràcies a l'aportació de la Fundació, segons han informat tant esta entitat com a la Generalitat en un comunicat.

Carmen Montón ha destacat que els espais decorats d'un hospital "produïxen beneficis terapèutics per als pacients" ja que els xiquets i les xiquetes "se senten més tranquils si afronten els seus tractaments o proves en un ambient més acollidor, la qual cosa també facilita la realització de la prova als i les professionals". Per este motiu, és important "humanitzar els centres sanitaris i reduir així l'ansietat que la malaltia provoca", ha afegit.

Així mateix, han estat presentes la gerent del Departament de Salut València La Fe, Mònica Almiñana; Luis Martí Bonmatí, director de l'Àrea Clínica d'Imatge Mèdica de la Fe; Marta Segarra, adjunta d'Infermeria de l'Àrea Clínica d'Imatge de la Fe i Esther Pereira, responsable d'Humanització d'Hospitals de la fundació Juegaterapia, qui s'ha mostrat "molt feliç de treballar amb este hospital que atén a tantes i punts dels nostres xiquets i de poder aportar la nostra experiència per a convertir els ingressos dels xiquets en vivències alegres i divertides".

La zona s'ha reconvertit en un paisatge ple d'animals i motius de la selva, on la llitera on es col·loca al xiquet o xiqueta simula una canoa que s'endinsa en la selva. El projecte va sorgir a proposta d'una infermera especialista en Radiologia Pediàtrica que treballa en el TAC pediàtric de la Fe, Hipólita Hernández, qui va sol·licitar a la fundació Juegaterapia i a la Unitat de Comunicació La Fe la possibilitat de decorar esta zona.

Gràcies al suport de la fundació Juegaterapia, que ajuda pacients infantils amb càncer a través del joc, el projecte ha tirat avant. Les il·lustracions les ha realitzat de forma totalment solidària l'artista Rocío Gómez, i s'han dut a terme gràcies al finançament aportat per AIJU i ASEPRI, Grupo FerroGlobe, Rodilla, Bodegas Valdepablo i la impressió i col·locació altruista per part de la impremta PrintZone.

AISTENCIAS PEDIÀTRIQUES

L'Àrea Clínica d'Imatge Mèdica de l'Hospital La Fe compta amb set TAC, un d'ells especialment dedicat a l'atenció pediàtrica diària. Anualment, este TAC pediàtric atén prop de 2.000 menors i realitza al voltant de 2.100 proves. Entre les més freqüents, es troben estudis amb o sense contrast /anestèsia, puncions, biòpsies i intervencionisme pediàtric.

Per la sala d'espera de Radiologia d'Urgències passen prop de 13.000 xiquets a l'any per a realitzar, bàsicament, radiografies convencionals i ecografies urgents.

Consulta aquí más noticias de València.