Segons ha assegurat el col·lectiu en un comunicat, este projecte de l'Ajuntament "pretén substituir la reivindicació ciutadana de situar un Centre de Dia per a Majors Dependents en estes cèntriques instal·lacions, una petició històrica que va ser recolzada i firmada per tots els partits polítics setmanes abans de les últimes eleccions municipals".

Així mateix, ha apuntat que han demanat una reunió amb l'alcalde per a tractar este tema. Representants del col·lectiu van mantindre una trobada amb tots els grups polítics de l'Ajuntament de València el passat 30 de juny, després d'haver presentat més de 1.300 firmes i l'adhesió de 60 entitats (entre xicotet comerç, col·lectius i associacions veïnals i culturals) "a favor de la instal·lació d'un Centre de Dia per a Majors Dependents públic en el Parc Central".

Durant eixa reunió, segons el col·lectiu, "els grups que formen el govern municipal van confirmar que s'ha iniciat la tramitació del projecte per a un Centre d'Inserció Sociolaboral per a Joves en el que queda de la nau dentada del complex (anomenada Nau 4)".

Ja que es tracta d'una fase "molt inicial" i encara es troba "en tràmit", des del col·lectiu es va sol·licitar formalment a l'alcaldia la paralització d'este procés. Així mateix es va sol·licitar informació tècnica "precisa" sobre la possibilitat d'instal·lar este centre per a majors tant en l'esmentada Nau 4 com en els anomenats Molls.

"Es tracta d'uns vasts edificis de nova planta, que recreen a antics magatzems ferroviaris, i que els veïns i veïnes proposen també com a alternativa per a la ubicació del centre de majors". No obstant açò, segons afirmen, l'Ajuntament "pretén dedicar-los a activitats amb finalitats lucratives, encara que tampoc ha concretat encara quals serien ni quins beneficis aportarien, tant econòmics com d'utilitat per a un veïnat saturat d'oferta hostelera".

No obstant açò, en la reunió, "tots els partits van coincidir amb els representants veïnals en què l'oferta actual de Centres de Dia per a Majors Dependents públics en la ciutat, amb quatre centres situats en la perifèria, no és suficient i que s'ha de prioritzar la seua construcció en diversos districtes, un d'ells el de la zona Centre".

En esta línia, assenyala que també existix consens, "avalat per informes psicosocials de la pròpia Regidoria per a Persones Majors", en què la localització del centre en les Naus de Ribes, "per la seua proximitat a diversos barris i per les sinergies amb els altres usos del complex (jardí, instal·lacions esportives, Universitat Popular), és una oportunitat clau per al benestar dels seus futurs beneficiaris".

Consulta aquí más noticias de València.