Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana creixerà un 3,1% enguany, segons Ceprede

  • L'economia valenciana creixerà un 3,1% enguany, segons l'última estimació de l'avanç regional de Producte Interior Brut (PIB) del Centre de Predicció Econòmica (Ceprede).
EURO
EURO
EUROPA PRESS
EURO

En la seua anàlisi mensual, Ceprede ha revisat a l'alça les estimacions de creixement regional de la majoria de les comunitats, així com de l'agregat nacional (3%), amb la incorporació de les xifres de Comptabilitat Regional i Comptabilitat Trimestral.

Cinc comunitats creixen per damunt del 3%: Madrid (3,5%), Castella-la Manxa (3,3%), Canàries (3,2%), Catalunya (3,2%) i Comunitat Valenciana (3,1%) són les regions més dinàmiques, amb un avanç superior a la mitjana nacional.

Per davall d'esta mitjana se situen la resta de comunitats, concentrant-se especialment en el rang 2,6% - 2,8%. Tanca el grup La Rioja, que avançarà un 2,1%, sent la regió menys dinàmica en 2017.

Per a obtindre les seues prediccions, Ceprede ha tingut en compte quinze indicadors de l'activitat econòmica, com els afiliats a la Seguretat Social, l'IPI, el consum de combustibles, les matriculacions, el comerç exterior o les pernoctacions. Esta informació està modelitzada considerant la base de dades oficial de l'INE per a la comptabilitat regional (CRE).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento