Fusió "espectacular" en el Festival de Jazz del Palau amb Bill Evans i Dean Brown
Fusió "espectacular" en el Festival de Jazz del Palau amb Bill Evans i Dean Brown PALAU DE LA MÚSICA

Evans va ser membre de la banda de Milers Davis entre 1980 i 1984 amb sol 22 anys. En 2005 va ser nominat a un Grammy pel seu disc 'Soulgrass'. Recentment ha tret Rise Above (2016) el seu últim registre, en el qual col·laboren Warren Haynes (GovtMule), Gregg Allman (Allman Brothers), Mike Stern, Josh Dion o JJ Grey.

El contundent guitarrista de jazz-rock Dean Brown, ha estat en la nòmina de grans com Randy Brecker, Marcus Miller, Billy Cobham, Bill Evans, George Duke, David Samborn, Bobsleigh James o Joe Zawinul, entre uns altres. Este gran músic nord-americà ha firmat en qualitat de líder treballs marcats per l'excel·lència d'una fusió elegant i impecable i un so nodrit de referències a través del jazz, el blues, el rock o el funk.

Per la seua banda, Étienne M'Bappé està considerat un dels millors baixistes del món. Amb la seua curiosa manera de tocar -utilitza guants de tela-, va gravar l'últim disc de Ray Charles en 2001. M'Bappé ha tocat amb artistes com SalifKeïta, John McLaughlin, Robben Ford o Bill Evans entre moltíssims uns altres, i va anar també l'arranjador i director de l'Orquestra de Jazz de París.

Finalment, el bateria Keith Carlock, actual bateria de la mítica banda nord-americana Toto, destaca pel seu virtuosisme i versatilitat per a interpretar quasi qualsevol cosa, dins del millor llenguatge de jazz fusió. També ha tocat amb emblemàtiques bandes com Steely Donen, James Taylor, Sting, Donald Fagen, Walter Becker, John Mayer o Chris Botti.

Consulta aquí más noticias de València.