Comunitat Valenciana

Condemnen un aficionat de l'Elx al pagament d'una multa de 4.000 euros per insults racistes a un jugador rival

  • El jutjat contenciós-administratiu 3 d'Alacant ha condemnat al pagament d'una multa 4.000 euros a un aficionat de l'Elx C.F. que durant un partit de futbol va imitar a un mico quan un jugador de raça negra de l'equip visitant es va acostar a la banda.

Així ho ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en un comunicat. La condemna confirma la sanció imposada pel Ministeri de l'Interior.

El jutjat desestima íntegrament el recurs interposat pel sancionat. A més, com a conseqüència del seu comportament, durant el partit celebrat el 26 d'octubre del 2013 a l'Estadi Martínez Valero entre l'Elx i el Granada, també se li prohibix l'accés a qualsevol recinte esportiu durant un any per una infracció greu de la Llei contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l'Esport.

Segons arreplega la sentència, "en el minut 89' (el 43' de la 2ª part), diversos aficionats, entre els quals es trobava l'ara recurrent, van començar a realitzar el so onomatopeic del mico", dirigint-se cap a un jugador de raça negra de l'equip visitant.

Va ocórrer quan el futbolista del Granada es va acostar a un lloc determinat del camp i un grup d'aficionats de la penya Jove Elx va proferir insults i "va cridar càntics de 'mico, mico, uhhh, uhhh, uhhh' al mateix temps que gesticulaven amb els braços simulant el moviment dels micos". Per això l'àrbitre va suspendre momentàniament el partit.

La sentència arreplega que realitzar el so onomatopeic d'un mico a un jugador de raça negra "és un exemple perfecte de càntic o so racista".

A més de la multa i de la prohibició d'accedir a un recinte esportiu en un any, el Jutjat Contenciós Alacant condemna l'aficionat de l'Elx a pagar les costes del procediment judicial. La sentència és ferma.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento